Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

01 Лютого, 2023 р., 11:49
Через війну діти змушені якнайшвидше спускатися в укриття, а це призводить до великого стресу. Запаси енергії, отримані з їжею, витрачаються, тому забезпечення регулярного та здорового харчування для дітей в умовах війни-ще один виклик для дорослих українців. Основною метою реформи шкільного харчування є покращення здоров’я дітей і підлітків у найближчій перспективі. Однак, реформа не дасть очікуваного результату, якщо вдома ми будемо продовжувати наминати сардельки з булочками і цукерками та давати дітям нездорову їжу для перекусів у школі. В основу шкільних перекусів дієтологи радять включати продукти, які надовго дають відчуття ситості. До них належать ті, що містять у своєму складі досить багато білка (хліб, горіхи, твердий сир, яйця тощо). Бутерброди та сендвічі треба робити з цільнозернового хліба. Варто привчати дитину до нього поступово – спочатку спробуйте приготувати бутерброд з однієї скибочки білого хліба та однієї скибочки цільнозернового чи чорного хліба. Важливо пам’ятати:
31 Січня, 2023 р., 15:05
Відключення електроенергії часто призводить до відсутності опалення у приміщеннях. Іноді буває так, що через російські обстріли може зникнути разом з електрикою тепло в батареях або джерело опалення потребує електроенергії.
30 Січня, 2023 р., 15:11
Інфекційні захворювання завжди залишаються поруч з нами. Особлива небезпека розповсюдження інфекцій з’явилася зараз – під час війни.   Ще під час Першої світової війни людству довелося зіштовхнутися з працем, як із надзвичайною небезпекою. Величезна кількість бійців втратила життя не в бою, а саме в результаті інфікування. Подолати епідемію та знизити темпи розповсюдження у 1914 р. вдалося завдяки використанню протиправцевого анатоксину.
27 Січня, 2023 р., 14:49
Інфекційні хвороби небезпечні своїми ускладненнями, що можуть призвести до інвалідності, а деякі — навіть до смерті Вакцинація стимулює власну імунну систему організму до захисту від відповідної інфекції або хвороби, та має на меті запобігти важкому перебігу та появі ускладнень від неї.
27 Січня, 2023 р., 14:46
Пізня зима та початок весни – період, коли йде  міграція синантропних гризунів в домогосподарства та реєструються випадки захворюваності на ієрсиніоз.
25 Січня, 2023 р., 15:15
Для нашого прикарпатського регіону часті паводки та повені – актуальна проблема. У більшості випадків повені викликаються тривалим випаданням аномально великої кількості осадків за короткий відрізок часу. Також повені відбуваються через бурхливе танення снігів у Карпатах.
25 Січня, 2023 р., 15:13
На жаль, через війну багато з нас опинилися в умовах, коли доступу до свіжої і якісної їжі немає. Проте закликаємо з обережністю вживати зимову заготівлю та консерви.
25 Січня, 2023 р., 15:09
Епідемі́чний пароти́т (народне — свинка, завушниця) — гостре висококонтагіозне інфекційне захворювання, яке характеризується гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням слинних залоз, а іноді й інших залоз, які мають вивідні протоки (статеві, молочні, підшлункова), центральної нервової системи (ЦНС).
25 Січня, 2023 р., 15:08
Фахівцями Долинського відділу Калуського районного відділу  ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»  для визначення радіаційного фону щоденно проводяться заміри  в одному і тому ж місці в один і той же час для достовірності результатів. За проведеними замірами потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання вираховується середній показник за місяць, який становить 0,11-0,12 мкЗВ/год.  Цей показник  не  перевищує багаторічних розрахункових показників природнього радіаційного фону на території Долинщини.
09 Листопада, 2022 р., 08:49
     Сезонні хвороби не може відмінити ані війна, ані політична ситуація, ані природні катаклізми. Щоб не захворіти на грип або “перегрипувати” з легкою симптоматикою, потрібно вакцинуватися. Та чи всім можна щеплюватися від грипу і який краще препарат обрати?

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь