Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

30 Березня, 2023 р., 08:57
Діти, як і дорослі, переживають стрес, зараз вони вимушені більше рухатися, часто бігаючи в укриття. Тому їхні запаси енергії, отримані з їжею, швидко витрачаються. Підібраний з розумом раціон допоможе дітям довго утримувати енергію та використовувати її у разі необхідності.
29 Березня, 2023 р., 15:51
Алкоголізм - це хвороба не фізична, а духовна, заполонює цілі нації і континенти і забирає найцінніше - нашу молодь.
28 Березня, 2023 р., 11:23
Аналізуючи дані щодо захворюваності на грип та ГРВІ, COVID-19 на 12-ому тижні від початку року  в порівнянні з 11 тижнем, захворюваність на вірусні інфекції дещо знизилась. Так, впродовж останнього тижня (з 20.03.2023 року по 24.03. 2023 року) серед жителів  територіальних громад зареєстровано 238 випадків  захворюваності на ГРВІ проти 259 в порівнянні з минулим тижнем. Найбільша питома вага захворюваності реєструвалась  серед вікової групи до 18 років і становить 64,7% . Від загальної кількості  серед захворілих  школярі становлять 66,2%.  Всього за тиждень госпіталізовано 15 осіб, з них всі діти віком до 18 років. Випадки захворюваності на грип не реєструвались.
27 Березня, 2023 р., 11:11
Повітря - це субстанція, без якої ми не можемо прожити ні хвилини. Це найважливіше, що забезпечує життя людини, і наше тіло щодня поглинає більше повітря, ніж води, їжі, або будь-якої іншої речовини.  Кожного дня ми робимо від 12 до 25 тисяч подихів. Через наше тіло проходить близько 10 000 літрів повітря щодня. І хоча багато людей борються за чисту питну воду, мало хто так само готовий відстоювати своє право дихати чистим повітрям.
22 Березня, 2023 р., 15:03
Ситуація із захворюваністю на туберкульоз в Україні залишається складною. Ще в 1995 році ВООЗ оголосила в нашій країні епідемію туберкульозу, і з того часу хвороба швидко прогресувала. Щороку в Україні на туберкульоз захворює приблизно 30 тис. осіб і близько 7 тис. - помирають від цієї страшної недуги. В той же час, в Міністерстві охорони здоров’я повідомляють: наразі ознак епідемії на туберкульоз в Україні вже немає, проте рівень захворюваності залишається середньо-високим.
21 Березня, 2023 р., 10:50
За даними Центру громадського здоров`я.
20 Березня, 2023 р., 15:33
Зазвичай, для мешканців приватних будинків основними джерелами водопостачання є підземні об’єкти – свердловини та колодязі. На жаль, глибина свердловини не гарантує високої якості води. Іноді проба, відібрана на глибині 15 м, може бути чистішою, ніж вода з глибини 50 м. Як правило, на великих глибинах доступ до кисню обмежений, тому і підвищення мікробіологічного показника спостерігатись не буде, проте залізо та марганець часто перевищують гранично допустиму концентрацію
17 Березня, 2023 р., 18:43
    Важливо навчати дітей уважно ставитися до свого здоров’я, і зокрема,  гігієни зору з раннього віку. Вони повинні розуміти, як звички та поведінка впливають на очі і зір, а також знати, як захистити очі від травм та інфекцій. Піклування про зір з дитинства сприятиме здоров'ю очей протягом всього життя. Ми підготували для вас кілька порад щодо гігієни зору для школярів:
15 Березня, 2023 р., 11:18
З масовою міграцією населення багато дітей пропустили щеплення , які повинні були отримати згідно календаря профілактичних щеплень в Україні. Тому ми бачимо, що все частіше зустрічаються випадки захворюваності на кір, менінгококову інфекцію, туберкульоз, вірусний гепатит В, поліомієліт, дифтерію, кашлюк та інші. Тому якщо ви пропустили щеплення у себе чи своєї дитини, або взагалі відсутні щеплення, надолужте їх, щоб вберегтися від тяжкої хвороби чи ускладнень.
14 Березня, 2023 р., 11:32
Ключова кринична вода, оспівана в піснях і описана в романах, на практиці далеко не завжди виявляється кришталево чистою. З різних причин у воду проникають забруднення, присутність яких видає неприємний запах, змінюється колір і т. п.. В цьому випадку необхідна дезінфекція криниці.      Чому вода в криниці може зіпсуватися?  Ворогів у чистої криничної води безліч. Це і весняний паводок, який може затопити криницю, принісши в нього різні забруднення, і стічні води що просочилися в грунт, і різні хімікати, вживані в сільському господарстві, і навіть трупи тварин, які випадково потрапили всередину криниці. На якість води позначається і час. Поступово всередину потрапляє різне дрібне сміття, пил, бруд і т. п.. Дно і стіни споруди замулюються, в результаті якість води стає незадовільною.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь