Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

13 Березня, 2023 р., 11:22
Надмірна вологість негативно позначається на здоров'ї людини. Подібне явище може провокувати алергічні реакції і ставати причиною низки самих різних недуг. Так все алергіки знають, що впоратися з хворобою дуже складно, якщо живеш в умовах надмірної вогкості. У сильно вологому повітрі з легкістю розмножуються грибкові організми і мікроби, провокуючи тим самим різні недуги дихального апарату і особливо легенів. Особливо часто від шкідливого впливу вологості страждають діти, адже їх імунітет ще не сильно розвинений.
10 Березня, 2023 р., 13:56
Дуже часто у батьків виникає тривога, бо вони думають, що у дітей глисти. Або інколи трапляється, що у дітей дійсно є глисти, тоді вже зовсім катастрофа.
08 Березня, 2023 р., 08:51
 06.03.2023 року у Долинський відділ Калуського районного відділу поступило екстрене повідомлення про випадок скарлатини.
07 Березня, 2023 р., 08:49
Зазвичай, коли ми п’ємо воду, то не думаємо про її хімічний склад, про те, як вода впливає на наше з вами здоров’я.
06 Березня, 2023 р., 16:43
Менінгококові інфекції є тяжкими, переважно дитячими захворюваннями. Щороку в світі реєструють близько 300 000 – 500 000 випадків МІ, зокрема 30 000 – 50 000 летальних. На одного хворого генералізованою формою МІ припадає 20 000 – 50 000 носіїв збудників. Найвищий рівень захворюваності — серед дітей до 1 року. Зокрема, 2019 року в Україні було зареєстровано 299 випадків менінгококової інфекції (50 — у дітей до 1 року). В лютому – березні цього року на Калущині та Коломийщині зареєстровано 2 випадки менінгококової інфекції, які закінчились летально.
06 Березня, 2023 р., 08:49
У сучасному житті шум оточує нас майже всюди. Звичайно, гучні звуки та шуми неприємні для людей. Наші вуха – це дуже ніжна та складна структура, якій надмірний рівень шуму може завдати серйозної шкоди. Доведено, що шум може стати причиною порушення слуху. Ми перебуваємо під вливом шуму на роботі, на вулиці, слухаючи голосну музику або відвідуючи нічні клуби, рок - та поп-концерти, де рівень звуку зазвичай дуже високий.
02 Березня, 2023 р., 10:45
Вважається, що епідемічний сезон грипу,  ГРВІ та коронавірусної хвороби припадає на осінньо-зимовий період. Але найчастіше , застудитися навесні ще простіше, ніж узимку, при цьому перебіг захворювання більш триваліший а вираженість симптомів яскравіші ( тривалий кашель , затяжний нежить та виражений біль у горлі), з високою ймовірністю ускладнень.
01 Березня, 2023 р., 11:08
1березня відзначається  Всесвітній день імунітету , мета якого залучення суспільної уваги до проблем, пов'язаних з поширеністю різних імунних захворювань, нагадати населенню про особливості функціонування імунної системи і способи її зміцнення.
28 Лютого, 2023 р., 11:35
    Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип - найбільш поширені інфекційні хвороби, в структурі інфекційної захворюваності вони складають 90-95 %. У холодну пору року захворюваність різко зростає завдяки активізації механізму передачі інфекції - повітряно-крапельному. Самі ж погодні умови (холод та вологість ) або закриті приміщення (житло, навчальні аудиторії, тощо) що практично не провітрюються, сприяють збереженню життєздатності у навколишньому середовищі збудників цих інфекцій (віруси грипу в повітрі живуть кілька годин, на поверхні предметів - до чотирьох днів ).
27 Лютого, 2023 р., 10:19
Весна — час, коли хочеться різнокольорових страв тому що багато з нас після закінчення зими відчуває на собі наслідки авітамінозу. Він здебільшого проявляється сонливістю, втомою, випадінням волосся, шелушінням шкіри та нігтів. Весною авітаміноз виникає тому, що виснажений після зими організм як ніколи потребує свіжих, соковитих і наповнених вітамінами продуктів.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь