Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'ятка для населення про правила поведінки в літній період

Дата: 07.06.2023 11:27
Кількість переглядів: 43

  • Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • Не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, поверхневі води, тощо). Для пиття і приготування їжі – використовувати воду питну бутильовану або централізованих джерел водопостачання;
  • Не допускати споживання продуктів та напоїв, в яких  термін придатності закінчився;
  • Не вживати харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності;
  • Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини;
  • При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм, тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип'ячена, для миття та приготування їжі мати з собою запас питної води;
  • При купівлі харчових продуктів та напоїв обов'язково звернути увагу на терміни та умови зберігання продуктів харчування. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін;
  • При купівлі будь-якого харчового продукту у торгівельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції;
  • При здійсненні подорожі не рекомендовано брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти що потребують охолодження при зберіганні);
  •  На відпочинку без організованого харчування виключити приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м'ясні салати, тощо). Не готувати продукти із запасом. Приготовленні страви бажано споживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають бути піддані повторній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не має перевищувати 2 години;
  • При споживанні овочів, фруктів та ягід необхідно добре промити питною водою, при споживанні дітьми – обдати окропом;
  • При харчуванні у непристосованих умовах(ліс, пляж тощо) виключити контакт  продуктів з грунтом та піском;
  • Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов»язково мити руки з милом;
  • Обов'язково мити руки після відвідування туалетів;
  • При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Для дітей молодшої вікової групи - батькам необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб дитина не споживала незнайомі ягоди та інші продукти невизначеного походження;
  • Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами;
  • У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання  терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Не рекомендовано займатись самолікуванням. При груповому відпочинку хворого тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу;
  • При тяжкому стані хворого негайно викликати швидку допомогу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь