Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

18 Березня, 2024 р., 15:04
Знижка на комунальні послуги для учасників бойових дій – 75%. Щоб скористатися цією пільгою, необхідно подати відповідну заяву та документи. Зробити це можна особисто, поштою або онлайн. Куди звертатись та покроковий алгоритм дій – на інфографіці.
18 Березня, 2024 р., 11:44
У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів підготувало роз'яснення. Якщо ветерану чи ветеранці необхідне лікування у стаціонарі, то вся медична допомога для них має бути безоплатною в тій лікарні, яка має договір із НСЗУ. Зверніть увагу: всі необхідні ліки також повинні надаватися пацієнту безоплатно.
18 Березня, 2024 р., 11:08
В Україні запускають ініціативу «Шкільний урок волонтерства», яка покликана надихнути підлітків займатися волонтерською діяльністю. В школах пройдуть 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені волонтери/активісти/вчителі розкажуть, що таке волонтерство та поділяться інструментами, які допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху. Ініціаторами проєкту виступає ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства молоді та спорту України та Міністерства освіти і науки. За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів вже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, в тому числі — як волонтери (джерело). Однак частину з них зупиняє переконання, що вони для цього занадто молоді і не володіють необхідними навичками. «Волонтерство готує молодь до того, щоб стати активними мешканцями своїх громад, сприяє розвитку їх особистісних навичок та заохочує відчутними перевагами. Волонтерство покращує психічне здоров’я молодих людей, їхню самооцінку та відчуття причетності до спільноти», — коментує проєкт Анн-Марі Акікі, Програмна спеціалістка з розвитку підлітків і молоді, ЮНІСЕФ.
18 Березня, 2024 р., 09:31
Борщівник Сосновського (Heracleum sosnowskyi Manden) - багаторічна рослина родини зонтичних (Apiaceae). Стебло високе порожнисте 3-5 м висоти, товщина стебла - до 10 см. Витримує приморозки до 6-8 ºС, а взимку до мінус 20-25 ºС. У ґрунті насіння борщівника може зберігати життєздатність 3-5, іноді 10-15 років. Зелена маса борщівника містить фурокумарин, який під впливом сонячної енергії спричиняє дуже сильні опіки відкритим частинам тіла. Через зростання площ зайнятих борщівником, спостерігається витіснення ним місцевих видів трав’янистих рослин і навіть, деяких порід дерев (особливо сосни та ялини). Найдієвіші заходи боротьби проти борщівника Сосновського досягаються при поєднанні агротехнічних, механічних та хімічних методів боротьби, які повинні здійснюватися протягом 5-6 років.
18 Березня, 2024 р., 09:30
Попри складне становище для держави, ми системно продовжуємо підтримувати тих, хто потребує допомоги. Зокрема, забезпечуємо виплату допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Наша команда пропонує розширити перелік категорій ВПО, які можуть отримувати цю допомогу, а також подовжити терміни прийняття відповідних заяв.
18 Березня, 2024 р., 09:11
В один момент втратити все і попри власний вибір переїхати в інше місто – такі реалії українців, що зазнали руйнівного впливу війни. Для сотень тисяч переселенців питання пошуку житла залишається найболючішим. Частина з них мешкає в спеціально облаштованих модульних містечках, гуртожитках,  хтось знайшов прихисток в друзів чи родичів. А хтось не хоче або не може жити в такому житлі. 
15 Березня, 2024 р., 14:33
Українські військові щодня оберігають наш спокій. Піклуємося про наших героїв та робимо все, щоб спростити їх взаємодію з державою. Мінцифри підготувало добірку послуг на Гіді з державних послуг для ветеранів та членів їхніх сімей. Дізнайтеся, як отримати необхідний сервіс замість того, щоб годинами розбиратися самотужки:
14 Березня, 2024 р., 16:23
Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку, основою розбудови громадянського суспільства, та відбудов країни, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі. Одним із основних завдань Мінмолодьспорту є участь у формуванні та реалізація в межах повноважень, державної політики у сфері волонтерської діяльності.
14 Березня, 2024 р., 15:38
Метою будь-якого медичного огляду працівника є визначення стану його здоров’я, зокрема, можливості виконання ним певних трудових обов’язків, своєчасного виявлення гострих чи хронічних професійних захворювань, встановлення у разі необхідності медичних протипоказань щодо здійснення окремих видів робіт, а також попередження виникнення та розповсюдження інфекційних хвороб.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь