Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

20 Березня, 2024 р., 13:34
Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському літературному конкурсі імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг» (Олена Теліга)!
20 Березня, 2024 р., 10:32
З лютого цього року Всесвітня продовольча програма ООН розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала свою діяльність в Івано-Франківській області. Відповідно до умов програми право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:  одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше, ніж 3,250 грн на місяць;     
20 Березня, 2024 р., 10:31
Зловмисники вдаються до різноманітних схем.  Аби убезпечити свої кошти, варто памʼятати такі рекомендації: 
20 Березня, 2024 р., 09:03
У зв’язку з недопущенням випадків сказу серед тварин спеціалістами Долинського  відділу Івано – Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться щорічні профілактичні щеплення домашніх тварин ( котів, собак) проти сказу .
19 Березня, 2024 р., 13:11
Днями Кабінет Міністрів України затвердив Державну цільову національно-культурну програму забезпечення всебічного розвитку і функціонування  української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року. Обсяг фінансування Програми становить понад 7,7 млрд гривень на 7 років. “Державна програма - документ, передбачений мовним законом. Українська мова потребує державної підтримки як всередині країни, так і дієвих механізмів розвитку її як іноземної з огляду на перспективи вступу України до ЄС”, - зазначив на засіданні Уряду Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. 
18 Березня, 2024 р., 15:04
Знижка на комунальні послуги для учасників бойових дій – 75%. Щоб скористатися цією пільгою, необхідно подати відповідну заяву та документи. Зробити це можна особисто, поштою або онлайн. Куди звертатись та покроковий алгоритм дій – на інфографіці.
18 Березня, 2024 р., 11:44
У рамках співпраці з Національною службою здоров’я України Мінветеранів підготувало роз'яснення. Якщо ветерану чи ветеранці необхідне лікування у стаціонарі, то вся медична допомога для них має бути безоплатною в тій лікарні, яка має договір із НСЗУ. Зверніть увагу: всі необхідні ліки також повинні надаватися пацієнту безоплатно.
18 Березня, 2024 р., 11:08
В Україні запускають ініціативу «Шкільний урок волонтерства», яка покликана надихнути підлітків займатися волонтерською діяльністю. В школах пройдуть 45-хвилинні уроки, на яких досвідчені волонтери/активісти/вчителі розкажуть, що таке волонтерство та поділяться інструментами, які допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху. Ініціаторами проєкту виступає ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства молоді та спорту України та Міністерства освіти і науки. За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів вже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України в той чи інший спосіб, в тому числі — як волонтери (джерело). Однак частину з них зупиняє переконання, що вони для цього занадто молоді і не володіють необхідними навичками. «Волонтерство готує молодь до того, щоб стати активними мешканцями своїх громад, сприяє розвитку їх особистісних навичок та заохочує відчутними перевагами. Волонтерство покращує психічне здоров’я молодих людей, їхню самооцінку та відчуття причетності до спільноти», — коментує проєкт Анн-Марі Акікі, Програмна спеціалістка з розвитку підлітків і молоді, ЮНІСЕФ.
18 Березня, 2024 р., 09:31
Борщівник Сосновського (Heracleum sosnowskyi Manden) - багаторічна рослина родини зонтичних (Apiaceae). Стебло високе порожнисте 3-5 м висоти, товщина стебла - до 10 см. Витримує приморозки до 6-8 ºС, а взимку до мінус 20-25 ºС. У ґрунті насіння борщівника може зберігати життєздатність 3-5, іноді 10-15 років. Зелена маса борщівника містить фурокумарин, який під впливом сонячної енергії спричиняє дуже сильні опіки відкритим частинам тіла. Через зростання площ зайнятих борщівником, спостерігається витіснення ним місцевих видів трав’янистих рослин і навіть, деяких порід дерев (особливо сосни та ялини). Найдієвіші заходи боротьби проти борщівника Сосновського досягаються при поєднанні агротехнічних, механічних та хімічних методів боротьби, які повинні здійснюватися протягом 5-6 років.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь