Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

27 Квітня, 2023 р., 11:03
Марганець  -  важкий метал. Джерела потрапляння цього металу у воду  -  гірські породи, що використовуються в сільськогосподарських цілях, добрива та стічні води гірничодобувних і хімічних підприємств. Якщо не проводити очистку води від марганцю, то він негативно впливає на металеві поверхні трубопроводів, сантехнічне та водонагрівне обладнання. Велика концентрація марганцю у воді негативно впливає на теплообмінні процеси, погіршує органолептичні властивості питної води і погіршує здоров’я людей. У низьких концентраціях він виробляє небажані плями на всьому, з чим він контактує. Марганець збирається в трубопроводах, і водопровідна вода може містити чорний осад та каламутність через осаджений марганець. Легкі концентрації марганцю можна видалити за допомогою пом’якшувача води. Більш високі концентрації можуть бути видалені окислюючи ми фільтрами.
27 Квітня, 2023 р., 09:56
Ліків від цієї хвороби не існує, єдиний захист — щеплення.  В  Україні станом на 01.01.2022р. 80,1% дітей віком до 1 року отримали три дози щеплення від поліомієліту (дані МОЗ) за необхідних 95%. По Долинській ТГ лише  79,5%, Вигодській ТГ – 62%, Витвицькій ТГ – 51,8%, Болехівській міській раді – 78,2%.
26 Квітня, 2023 р., 10:36
    Забруднення атмосферного повітря – один з основних типів антропогенного забруднення.Полягає у викиді в атмосферу хімічних речовин,твердих частинок і і біологічних матеріалів,здатних викликати шкоду для людини та інших живих організмів.
25 Квітня, 2023 р., 09:33
За даними ВООЗ малярія продовжує загрожувати 40% населенню. Щорічно хворіють малярією більше 500 мільйонів людей, з них більше 1 мільйона помирає.
21 Квітня, 2023 р., 10:39
         Навесні, зокрема у квітні-травні, у багатьох людей починають проявлятися загострення сезонної алергії. З потоками повітря пилок деяких рослин потрапляє на слизові оболонки носа, очей та горла і призводить до алергічної реакції, так званої “сінної” лихоманки.   У більшості погодніх додатків є опція, що повідомляє про концентрацію пилку тих чи інших квітів та рослин на певній території.        Основні симптоми алергії: - чхання; - алергічний риніт (нежить), закладеність носа;  - свербіж очей, носа, горла; - почервоніння очей та сльозотеча; - головний біль.      Мешканці великих міст та люди з легеневими захворюваннями (ХОЗЛ, бронхіальна астма) є більш чутливими до алергенів і, загалом, до складу та якості повітря.      Як вберегтися від сезонної алергії ?
20 Квітня, 2023 р., 16:58
Кір - небезпечне дуже заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені.
19 Квітня, 2023 р., 14:41
Серед надзвичайних ситуацій природного походження найчастіше трапляються небезпечні явища метеорологічні (зливи, урагани, сильні снігопади, град, ожеледь); гідрологічні (повені, паводки, підвищення рівня ґрунтових вод та ін.); пожежі; масові захворювання, у тому числі інфекційні, людей, тварин і рослин.
18 Квітня, 2023 р., 09:30
24 квітня 2023 року стартує Всесвітній тиждень імунізації, і триватиме до 30 квітня. Гасло цьогорічної кампанії «Вакцини зближують нас». Її мета - підвищити рівень охоплення щепленнями завдяки кращій обізнаності й розумінню процесу імунізації.
17 Квітня, 2023 р., 14:38
Хвороба Лайма ( кліщовий іксодовий бореліоз, лайм-бореліоз) – інфекційне , трансмісивне, природно – вогнищеве захворювання, яке характеризується ураженням шкіри, нервової системи, серця, нерідко приймає хронічний, рецидивний перебіг, збудником якого є бактерії роду Borrelia.
14 Квітня, 2023 р., 09:00
Сучасне життя неможливо уявити без використання пестицидів і отрутохімікатів, що застосовують для знищення шкідливих організмів. Але поряд з корисною дією пестициди можуть стати причиною гострих отруєнь, які виникають при порушенні правил безпеки при роботі з ними. Хімічні речовини, які застосовують для захисту рослин, при надходженні в певних кількостях в організм людини (через дихальні шляхи, шлунково-кишковий тракт чи шкіру) можуть викликати порушення життєдіяльності, тобто отруєння.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь