Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 1 липня карантин, спричинений COVID-19, скасовано

Дата: 11.07.2023 14:20
Кількість переглядів: 62

За час пандемії серед населення територіальних громад Долини, Вигоди, Витвиці та Болехівської міської ради зареєстровано 12701 випадок захворюваності  на COVID-19, зокрема по Долинській ОТГ – 7913 випадків, Витвицькій ОТГ-242 випадки, Вигодській селищній ТГ– 2374 випадки, по Болехівській міській раді – 2172 випадки). Захворювання протікало з різними ступенями важкості. Із  усіх захворівших 180 осіб померло (Долинська  ОТГ-104, Витвиця- 14, Вигода – 33, Болехів- 39). Серед померлих 95,3 % були не прещеплені від даної недуги. Це ще раз доводить користь від профщеплень, це стосується не тільки COVID-19, а також інших вакцинокерованих інфекцій.

          З 1 липня   карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу в Україні завершено. Відповідне рішення ухвалив Уряд. Відповідно, COVID-19 переходить до групи сезонних захворювань, як і грип. Проте, щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими і безоплатними. Вакцинуватись насамперед мають групи ризику: вагітні, особи віком 60+, імуноскомпроментовані, а також працівники об’єктів критичної інфраструктури.

          Вакцинуватися можна буде як і до скасування карантину: у свого сімейного лікаря або у пунктах вакцинації, адже пункти щеплень продовжуватимуть працюватиВакцинація проти COVID-19 може бути проведена згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта. Базовий курс щеплення складається з двох вакцин (або з однієї, якщо використовується однодозна вакцина «Джонсон»). Після того роблять перший бустер і другий бустер.

         Базові протиепідемічні та профілактичні заходи (маски, антисептики, обмежувальні заходи та дистанції у місцях громадського користування) також залишаються рекомендованими.

     Щодо COVID - сертифікатів на території України через відсутність карантинних обмежень його використання та наявність є не обовʼязковою, проте  кожна держава приймає самостійні рішення щодо запровадження карантинних обмежень стосовно різних інфекційних хвороб, тому в разі закордонних поїздок варто перевірити вимоги країни стосовно COVID-сертифікатів.

         Бережіть своє здоров’я та своїх близьких.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь