Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чим небезпечні повені!

Дата: 12.07.2023 09:52
Кількість переглядів: 77

Внаслідок сильних зливових дощів 6 – 7 липня 2023 року в нашій області відбулось підтоплення багатьох домогосподарств, підвальних та інших приміщень, відкритих територій і місцевих доріг у Коломийському, Косівському, Калуському та Надвірнянському районах.

            Найбільшу небезпеку для здоров’я населення становить підтоплення індивідуальних і громадських криниць та приміщень де зберігаються харчові продукти. В зв’язку з цим існує реальна небезпека виникнення спалахів інфекційних хвороб, таких як вірусний гепатит А, кишкові інфекції, лептоспіроз та різні ентеровірусні хвороби. Щоб убезпечити себе та уникнути цих захворювань категорично забороняється використовувати підтоплені продукти харчування, використовувати воду з підтоплених криниць в якості питної так і в побутових потребах.

            При підтопленні чи затопленні криниць необхідно відкачати брудну воду з криниць, провести їх очищення, дезінфекцію та промивку. Для остаточного підтвердження якості криничної води як питної, необхідно зробити лабораторні дослідження води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники і тільки після цього воду можна використовувати для питних та побутових потреб.

            Для проведення дезінфекції індивідуальних та громадських криниць, а також лабораторного дослідження води на предмет її використання як питної, можна звернутись в Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» за адресою: місто Долина, вул.Обліски, 133.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь