Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

24 Лютого, 2023 р., 11:20
Перукарні та салони краси надають послуги, які повинні бути не лише якісні, але й безпечні для здоров'я. При порушенні вимог нормативних документів перукарські послуги можуть призвести до зараження ВІЛ/СНІД, гепатитом, стафілококовими інфекціями, грибковими захворюваннями шкіри, волосся та нігтів, педикульозом та ін.
22 Лютого, 2023 р., 20:08
Постконтактна профілактика – це своєчасно розпочатий медичний захід (протягом перших годин після ймовірного контакту з патогенними мікроорганізмами, але не пізніше 72-х годин) для попередження розвитку інфекції.
21 Лютого, 2023 р., 15:37
Аналізуючи дані епідемічної ситуації захворюваності на коронавірусну хворобу, слід зазначити, що зберігається тенденція до росту. За 7-й тиждень (спостереження), серед жителів територіальних громад зареєстровано 56 випадків, в порівнянні з минулим тижнем захворіло 36 осіб. Найбільше випадків зареєстровано у Долинській територіальні громаді , захворіло – 42 особи. По Вигодській  ОТГ зареєстровано 9 випадків, Болехівській міській раді – 3 випадки і Витвицькій ОТГ- 2 випадки. З усіх захворілих госпіталізовано 15-осіб. За звітній тиждень проведено 33 дослідження методом ПЛР та 29 досліджень методом « швидких тестів». Вакцинацію від коронавірусної хвороби отримало , 37 - осіб  першою дозою, 5 - осіб другою дозою та 45 – осіб бустерною дозою.
21 Лютого, 2023 р., 09:22
Дуже часто люди в розпачі не знають куди звернутись і як діяти коли розбивається медичний градусник. Отож надаємо рекомендації
21 Лютого, 2023 р., 09:22
Впродовж останнього тижня (з 13.02 по 20.02) серед жителів Витвицької ОТГ на гострі респіраторно-вірусні інфекції зареєстровано 13 випадків, проти 19 за 6-й тиждень.  Інтенсивний показник склав 216,6 на 100 тис. нас.,за звітній період, проти 316,6 на 100 тис.нас.. Серед вікової групи до 18 років захворюваність становить 92,3%. Школярі становлять 50,0% від загальної кількості  серед захворілих дітей.Впродовж 7-го тижня зареєстровано 1 випадок захворювання на Грип А, серед групи населення віком 30-64 роки. Хворого госпіталізовано.    
17 Лютого, 2023 р., 11:29
Цукровий діабет – це хронічне захворювання, що з’являється внаслідок недостачі в організмі людини інсуліну,спричиненого тим,що підшлункова залоза не виробляє його в достатній кількості або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін (гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові)). Тому для діагностики цукрового діабету найбільш інформативним методом є визначення рівня глюкози в капілярній крові (береться з пальця) або венозної (береться з вени) протягом дня, або, що більш надійно, визначення рівня глюкози натще (не їсти мінімум 10 годин перед дослідженням).
16 Лютого, 2023 р., 11:16
Недостатність йоду в навколишньому середовищі відчувають близько третини населення планети, в Україні – майже 70% населення. Спектр йододефіцитних захворювань дуже широкий. Частіше зустрічається зоб, серед значущих в соціальному плані – порушення репродуктивної функції у жінок і вроджені вади розумових здібностей у дітей.  До 90% цього мікроелемента людина отримує з їжею і лише незначну кількість – з водою та повітрям. Нині цілком доведено зв’язок між вмістом йоду у ґрунті, воді, продуктах харчування та ступенем зобної ендемії. У населення, що проживає в йододефіцитних районах, найчастішим видимим проявом дефіциту йоду є ендемічний зоб (дифузний, вузлуватий/ багатовузлуватий, змішаний), що має різні розміри
14 Лютого, 2023 р., 13:03
У США шириться нова мутація XXBB.1.5 штаму COVID-19 Omicron, яка має назву Kraken. У ВООЗ повідомили,що XXBB.1.5 Kraken вже виявили в 38 країнах, в т. ч на Європейському континенті.  Новий штам корона вірусу є і в Україні, перший випадок якого зафіксували 12 січня на Сумщині.
10 Лютого, 2023 р., 10:11
Хворобу краще попередити ніж лікувати. Протягом перших років життя Вашої дитини є можливість захистити її  за допомогою щеплень від потенційно тяжких інфекційних захворювань або їх наслідків., що погано піддаються лікуванню.
09 Лютого, 2023 р., 10:37
Підземні поштовхи в район гір Карпат є звичайним явищем для нашого краю. На щастя  вони  незначні. Однак трапляються  й більш потужні землетруси, які можуть завдати шкоди людині.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь