Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рух-це життя! Живи активно

Дата: 24.05.2023 14:05
Кількість переглядів: 67

            Все наше життя складається з руху. Чим більше ми рухаємося, тим краще для нашого здоров’я. Більшість з нас більшу частину дня проводить в сидячому положенні - за робочим столом, в громадському транспорті або за кермом свого автомобіля, вдома біля телевізора або комп'ютера.      

         І якщо раніше, до появи транспортних засобів, дотримуватися цей мінімум було легко, то сьогодні ми все частіше віддаємо перевагу зручним м'яким кріслам наших автомобілів. Однак розплачуватися за зручність доводиться своїм здоров'ям: незадіяні м'язи з часом старіють, нерозтрачені калорії перетворюються на надлишки жиру, серцевий м'яз дає збій, з'являється задишка, що призводить до ще меншої кількості рухів - таким чином коло замикається. Щоб цього не сталося потрібно постійно, щодня, багато рухатися. Зробити добову норму кроків не так вже й складно: просто замість поїздки на транспорті пройдіться пішки до офісу, або просто вийдіть на 1-2 зупинки раніше і прогуляйтеся, замість ліфта - пішки на свій поверх, і т.д. Проявляйте винахідливість. А щоб ще краще мотивувати себе до руху - ведіть статистику, підраховуйте кількість пройдених кроків за допомогою простого, але дуже корисного гаджета – крокомір.

           Цікаві дослідження доводять, що шанси почати вести здоровий спосіб життя зростають зі збільшенням уваги, яку ви приділяєте особистій статистиці. Дл прикладу,  якщо ви будете зважуватися кожен день, то швидше скинете зайві кілограми або, якщо ви будете заміряти кількість випитої рідини, то швидше доведете необхідну норму до потрібного рівня (1,5-2 л на день) або, якщо ви будете вести щоденник харчування, то станете їсти менше жирного. І так у всьому. В Америці навіть існує рух «Оціни себе», прихильники якого заміряють все: від енерговитрат до рівня селену в крові. І це якнайкраще допомагає їм домагатися успіхів на шляху до здорового способу життя.

        Крокоміри бувають: механічні, електронно-механічні та електронні. Тут кожен вибирає для себе в залежності від цілей і стану здоров'я. Також для зручності всі крокоміри мають пристрої для закріплення на тілі, одязі або на поясному ремені.

        Пам'ятаєте, який би тип крокоміра ви не вибрали, з ним ви однозначно почнете більше ходити, він відмінно стимулює активність і здоровий спосіб життя. Просто почніть і ви зрозумієте, що з крокоміром стали не просто більше ходити, а й зовсім по-іншому ставитися до руху.

         Вперед до нових вершин і досягнень!

         Здорового дня!

 

 

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу

ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»                         Юліана КОНИК 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь