Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

13 Квітня, 2023 р., 09:40
Сьогодні складно уявити сферу діяльності у якій не використовуються комп’ютери. Робота за комп'ютером хоч і здається звичною та легкою справою, насправді може зашкодити здоров'ю, якщо занадто довго сидіти за монітором у одній позі і не давати очам відпочивати. 
12 Квітня, 2023 р., 10:53
механізми зараження , симптоми , лабораторна      діагностика та профілактика.
11 Квітня, 2023 р., 17:02
Після довгої зими всі вже скучили за свіжими овочами та фруктами. Ранні огірочки, помідори, зелена цибуля, молода редиска і капуста, які сьогодні продають в усіх магазинах, супермаркетах і на базарах, так і ваблять до себе. Ми настільки скучили за свіжою зеленню і природними вітамінами, що готові купувати першу весняну зелень, яка виглядає, пахне і смакує майже як звичайна, ґрунтова. І часом так хочеться накупити всього потрошку та досхочу наїстися справжнього весняного салату, що не можеш встояти перед цією спокусою. Купуючи їх, ми прагнемо наситити свій організм весняні вітаміни, особливо в теперішній час – час пандеміїCOVID-19. Однак, не слід. забувати про нітрати.
10 Квітня, 2023 р., 13:40
Нітрати  - це солі азотної кислоти. Назва походить від латинського слова nitras - селітра. Це дуже поширена речовина у природі: нітрати є у ґрунті, воді, є хімічним компонентом рослин, продуктами обміну речовин в організмі людини та тварин. Нітрати потрапляють у воду з атмосферними опадами, що поглинають оксиди азоту, який утворюється при атмосферних електричних розрядах, з промисловими та господарсько-побутовими стічними водами, стоками з сільськогосподарських угідь і зі стоками води зі зрошуваних полів, на яких застосовують азотні добрива.
07 Квітня, 2023 р., 12:41
7 квітня, щорічно відзначають Всесвітній день здоров'я, починаючи з 1950 року, саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Згідно зданими вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість. Геніальний лікар і філософ Давнього світу Гіппократ стверджував, що яка діяльність людини, такою вона і є, такі і її хвороби. Висновок такий — необхідність вести здоровий образ життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні, тому що він (здоровий образ) — є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.
07 Квітня, 2023 р., 09:34
В Україні зареєстровано 2 випадки захворювання на кір. Захворіти може той хто не отримав щеплення , або хто ще не хворів даною хворобою.  Проте доведено, що вірус кору здатен викликати «імунну амнезію» через властивість збудника впливати на популяцію В-лімфоцитів, тобто в певних осіб існує ризик повторного зараження. Все це підкреслює важливість вакцинації від кору з метою контролю захворюваності , підтримки колективного імунітету серед населення  та його потенційним ускладненням.
07 Квітня, 2023 р., 09:32
Долинський   відділ Івано-Франківської  ОДЛВ  в області звертає Вашу увагу , про те, що ідентифікація тварин обов’язкова!
05 Квітня, 2023 р., 11:30
Візит до стоматолога для багатьох пацієнтів стає складним завданням. І справа не тільки в больових відчуттях, які давно навчилися усувати в клініках, але і в ризику інфікування. Деякі відвідувачі кабінету дантиста бояться заразитися гепатитами в стоматології, і їхні побоювання справедливі. Особливість лікування у стоматолога полягає в тому, що при чищенні нальоту, імплантації, видаленні зубів утворюється кровотеча. Якщо інструменти, якими користується лікар, погано продезінфіковані та погано простерилізовані може виникнути  зараження.
04 Квітня, 2023 р., 11:31
Кожен з нас чув фразу: «Вживайте більше вітаміну С». Звичайно питань не виникає — старше покоління знає краще, та й що складного в тому, щоб з’їсти на обід на один апельсин більше? На перший погляд, абсолютно нічого. Однак багато хто з нас, бажаючи бути найбільш здоровими людьми у світі, починають поглинати продукти, що містять вітамін С, мало не тоннами. Наскільки така «старанність» корисна і навіщо нам взагалі цей вітамін С?

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь