Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

24 Лютого, 2023 р., 11:20
Перукарні та салони краси надають послуги, які повинні бути не лише якісні, але й безпечні для здоров'я. При порушенні вимог нормативних документів перукарські послуги можуть призвести до зараження ВІЛ/СНІД, гепатитом, стафілококовими інфекціями, грибковими захворюваннями шкіри, волосся та нігтів, педикульозом та ін.
22 Лютого, 2023 р., 20:08
Постконтактна профілактика – це своєчасно розпочатий медичний захід (протягом перших годин після ймовірного контакту з патогенними мікроорганізмами, але не пізніше 72-х годин) для попередження розвитку інфекції.
21 Лютого, 2023 р., 15:37
Аналізуючи дані епідемічної ситуації захворюваності на коронавірусну хворобу, слід зазначити, що зберігається тенденція до росту. За 7-й тиждень (спостереження), серед жителів територіальних громад зареєстровано 56 випадків, в порівнянні з минулим тижнем захворіло 36 осіб. Найбільше випадків зареєстровано у Долинській територіальні громаді , захворіло – 42 особи. По Вигодській  ОТГ зареєстровано 9 випадків, Болехівській міській раді – 3 випадки і Витвицькій ОТГ- 2 випадки. З усіх захворілих госпіталізовано 15-осіб. За звітній тиждень проведено 33 дослідження методом ПЛР та 29 досліджень методом « швидких тестів». Вакцинацію від коронавірусної хвороби отримало , 37 - осіб  першою дозою, 5 - осіб другою дозою та 45 – осіб бустерною дозою.
21 Лютого, 2023 р., 09:22
Дуже часто люди в розпачі не знають куди звернутись і як діяти коли розбивається медичний градусник. Отож надаємо рекомендації
21 Лютого, 2023 р., 09:22
Впродовж останнього тижня (з 13.02 по 20.02) серед жителів Витвицької ОТГ на гострі респіраторно-вірусні інфекції зареєстровано 13 випадків, проти 19 за 6-й тиждень.  Інтенсивний показник склав 216,6 на 100 тис. нас.,за звітній період, проти 316,6 на 100 тис.нас.. Серед вікової групи до 18 років захворюваність становить 92,3%. Школярі становлять 50,0% від загальної кількості  серед захворілих дітей.Впродовж 7-го тижня зареєстровано 1 випадок захворювання на Грип А, серед групи населення віком 30-64 роки. Хворого госпіталізовано.    
17 Лютого, 2023 р., 11:29
Цукровий діабет – це хронічне захворювання, що з’являється внаслідок недостачі в організмі людини інсуліну,спричиненого тим,що підшлункова залоза не виробляє його в достатній кількості або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін (гормон, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові)). Тому для діагностики цукрового діабету найбільш інформативним методом є визначення рівня глюкози в капілярній крові (береться з пальця) або венозної (береться з вени) протягом дня, або, що більш надійно, визначення рівня глюкози натще (не їсти мінімум 10 годин перед дослідженням).
16 Лютого, 2023 р., 11:16
Недостатність йоду в навколишньому середовищі відчувають близько третини населення планети, в Україні – майже 70% населення. Спектр йододефіцитних захворювань дуже широкий. Частіше зустрічається зоб, серед значущих в соціальному плані – порушення репродуктивної функції у жінок і вроджені вади розумових здібностей у дітей.  До 90% цього мікроелемента людина отримує з їжею і лише незначну кількість – з водою та повітрям. Нині цілком доведено зв’язок між вмістом йоду у ґрунті, воді, продуктах харчування та ступенем зобної ендемії. У населення, що проживає в йододефіцитних районах, найчастішим видимим проявом дефіциту йоду є ендемічний зоб (дифузний, вузлуватий/ багатовузлуватий, змішаний), що має різні розміри
14 Лютого, 2023 р., 13:03
У США шириться нова мутація XXBB.1.5 штаму COVID-19 Omicron, яка має назву Kraken. У ВООЗ повідомили,що XXBB.1.5 Kraken вже виявили в 38 країнах, в т. ч на Європейському континенті.  Новий штам корона вірусу є і в Україні, перший випадок якого зафіксували 12 січня на Сумщині.
10 Лютого, 2023 р., 10:11
Хворобу краще попередити ніж лікувати. Протягом перших років життя Вашої дитини є можливість захистити її  за допомогою щеплень від потенційно тяжких інфекційних захворювань або їх наслідків., що погано піддаються лікуванню.
09 Лютого, 2023 р., 10:37
Підземні поштовхи в район гір Карпат є звичайним явищем для нашого краю. На щастя  вони  незначні. Однак трапляються  й більш потужні землетруси, які можуть завдати шкоди людині.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь