Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ентеробактерії у питній воді

Дата: 13.06.2023 16:56
Кількість переглядів: 57

Ентеробактерії є грамнегативними бактеріями, які класифікуються як факультативні анаероби, що здатні процвітати в аеробному та анаеробному середовищах.

           Ентеробактерії в першу чергу відомі своєю здатністю викликати кишкові розлади. Вони несуть відповідальність за різні захворювання людини, включаючи інфекції сечовивідних шляхів, інфекції в рані, гастроентерити, менінгіт, септицемію та пневмонію. Деякі з них — справжні кишкові патогени, в той час як інші є звичайними шкідниками, які нападають на ослаблених жертв.

           У питну воду ентеробактерії проникають при побутовому фекальному забрудненні. Потрапляючи в організм перорально дизентерійні бактерії чи сальмонела, стають вкрай небезпечними. Поза організмом ці бактерії можуть жити до десяти днів.

           Ентеробактерії перебувають у товстому кишечнику, а до організму можуть потрапити через брудну або неякісно приготовлену їжу, напої. Кілька ентеробактерійних захворювань поширюються шляхом передачі фекально-пероральним шляхом і пов'язані з поганими гігієнічними умовами. Під час вживання поганої, знезараженої води може виникати діарея. Натомість гастроентерит може викликати велику втрату рідини через блювоту та діарею, що призводить до зневоднення.

           Ентеробактерії є всюдисущими за своєю природою, їх наявність у кишкових трактах тварин призводить до їх широкого поширення в ґрунті, воді та стічних водах. Вони також знаходяться в рослинах. Патогенні ентеробактерії можуть викликати будь-які різні стани, включаючи інфекції очей, шкіри та бактеріємію (бактеріальну інфекцію крові).

                 Щоб знати яку воду споживаєте, ви можете зробити лабораторний аналіз води та убезпечити себе та своїх рідних від інфекційних захворювань. Зробити дослідження води по мікробіологічних показниках можна за адресою: м.Долина, вул. Обліски, 133 в Долинському відділі Калуського районного відділу ДУ « Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» .

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь