Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завершується епідсезон вірусних інфекцій , зокрема грипу та ГРВІ, проте захворюваність серед жителів громад продовжує реєструватися.

Дата: 16.05.2023 15:23
Кількість переглядів: 79

З мінливістю погодніх умов, весняним авітамінозом наш імунітет знижується і ми стаємо більше схильні до інфекційних хвороб, в т.ч. грипу та ГРВІ, які легко передаються від людини до людини. Хворий на грип та ГРВІ виділяє віруси під час кашлю, чхання, під час розмови а також торкаючись різних предметів, на які потрапили віруси від хворого- столів, дверних ручок, мобільних телефонів, клавіатури, тощо. Хвора людина, навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для інших протягом усього періоду появи симптомів – це в середньому 7 днів.

Так, за даними щотижневого епідеміологічного моніторингу, на 19 тижні серед жителів на територіальних громадах ( з 08.05.-14.05.2023р.) захворіло – 202 особи, в порівнянні з 18-м тижнем захворюваність знизилась на 11.4% ( захворіло 228- осіб) . Всі захворілі з легким та середнім ступенем важкості. Летальні випадки не реєструвалися.  

Стан захворюваності по ОТГ:

Долинська ТГ – захворіло 117 осіб, інтенсивний показник на 100тис -240,7, з них 66,6% складають діти віком до 18 років (серед захворілих дітей 58,9%- школярі). Госпіталізовано – 17 осіб ( всі діти до 18 років). Летальних випадків не зареєстровано.

Вигодська ОТГ- захворіло 47 особи, інтенсивний показник на 100тис –373,0, з них 61,7% складають діти віком до 18 років (серед захворілих дітей 72,4%- школярі).

Витвицька ОТГ – захворіло 18 осіб, інтенсивний показник на 100тис - 300,0, з них 77,7% складають діти віком до 18 років (51,7%- від захворілих дітей).

По Болехівській міській раді - захворіло 20 осіб, інтенсивний показник на 100тис -94,6, з них 50% складають діти віком до 18 років (школярів 60%- школярі).

Щоб легко уникнути зараження необхідно дотримуватись  простих речей : регулярно мити руки з милом, уникати масового скупчення людей, дотримання респіраторного етикету, повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми , регулярно провітрювати приміщення та проводити вологе прибирання, а якщо захворіли, зверніться до сімейного. Не займайтеся самолікуванням.

Той здоровя не цінить, хто хворий не був!

 

Лікар-епідеміолог відділення

 епідеміологічного нагляду

 (спостереження) та профілактики

інфекційних захворювань                                                      Руслана СОЛОВІЙ

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь