Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

16 Жовтня, 2023 р., 15:37
Можливо, це симптоми риновірусної інфекції. Будьте обережні – якщо запустити хворобу, вона призводить до тяжких ускладнень,  а саме: хронічних запальних захворювань ЛОР-органів, таких як хронічні синуси і отити , також одним з можливих ускладнень риновірусної інфекції в дитячому віці є розвиток запалення легенів.
16 Жовтня, 2023 р., 15:06
Деякі діти не можуть бути вакциновані через наявні у них медичні протипоказання. Для їх безпечного відвідування шкіл, дитсадків, дитячих таборів, спортивних секцій та інших колективів, інші діти, у яких немає протипоказань, мають бути вакциновані за календарем щеплень.
16 Жовтня, 2023 р., 14:15
В Україні триває Програма Уряду та ЄС з обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Нещодавно до неї долучились ОСББ, медичні заклади, школи та заклади культури. На сьогодні юридичні особи зробили замовлення та обміняли у відділеннях Укрпошти більше 1 млн енергозберігаючих ламп. Найбільш активно користуються цією можливістю у Чернігівській, Житомирській та Рівненській областях. 
16 Жовтня, 2023 р., 13:29
Щороку увесь світ відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом з метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми. Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб. Щороку сотні тисяч чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми, як у себе вдома, так і за кордоном. Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, протизаконна торгівля людьми в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці,  це сучасна форма рабства. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. Саме тому щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою. Людина — не товар! Цінність людського життя — не предмет торгівлі!
16 Жовтня, 2023 р., 12:29
Документальний проєкт “Незламні діти. Я чекаю” розповідає історії українських дітей, які побачили війну на рідній землі, але не покинули своїх мрій та переконань. Проєкт документує свідчення дітей про воєнні злочини рф проти українського народу та людяності.
16 Жовтня, 2023 р., 11:32
Жінки з деокупованих територій України можуть пройти курс безоплатного дистанційного навчання у сфері креативних та IT-індустрій. Проєкт впроваджує Projector Foundation за підтримки ІСАР Єднання, йдеться на сторінці організатора.
13 Жовтня, 2023 р., 15:12
Головне управління статистики в Івано-Франківській області повідомляє.  За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у вересні 2023р. порівняно із серпнем 2023р. в області становила 0,9%, з початку року – 3,2%, в Україні (дані наведено без урахування тимчасово окупованих російською федерацією територій та частини територій, на яких ведуться (велися) бойові дії) – 0,5% та 3,0% відповідно.
13 Жовтня, 2023 р., 10:29
    Гострі кишкові інфекції (ГКІ) - це група інфекцій, які характеризуються фекально-оральним механізмом передачі, локалізацією збудника в кишечнику людини, багаторазовим поносом, нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла.
13 Жовтня, 2023 р., 09:15
Вірусний гепатит С - інфекційне захворювання,яке уражає як печінку так і інші внутрішні органи та тканини лімфоїдного та не лімфоїдного     походження,кістковий мозок і щитовидну залозу.Він є дуже поширеним вірусним захворюванням.        Гепатит С часто перебігає безсимптомно,але хронічна його форма призводить до утворення фіброзу у печінці,а у результаті до цирозу чи раку печінки.       Зараження відбувається парантерально від прямого попадання вірусу з крові хворої у кров здорової людини   при переливанні крові внаслідок погано стерилізованого медичного обладнання,або під час внутрішньовенного введення лікарських засобів чи переливанні зараженої  вірусом крові. Останнім часом донорська кров обов'язково проходить тест на вірус гепатиту С.При зараженні гепатитом С цей вірус зберігається у печінці у близько 85% інфікованих людей.         В основному активними розповсюдниками гепатиту С стають наркомани,значно рідше трапляються випадки передавання вірусу статевим шляхом (3-6% усіх випадків). Можливе зараження від матері до дитини під час вагітності,але воно спостерігається рідко (у 5,7%) дітей які народжені матерями- носіями вірусу. Зараження вірусом гепатиту С може відбуватися через маніпуляції,під час татуювання, лікування голковколюванням,проколю- ванні вух,якщо ці процедури виконують нестерильними голками.         Більшість людей на початку хвороби можуть не мати жодних ознак.Проте деякі хворі мають ознаки гострого захворювання,що триває декілька тижнів(пожовтіння склер очей та шкіри,потемніння сечі, знебарвлення калу,нудота блювання,біль у животі).         Вірус гепатиту С досить довго живе у воді до 10 місяців,проте гине після 5 хвилин кип'ятіння.            Щоб запобігти інфікуванню цим вірусом необхідно дотримуватися таких правил: - ніколи ні з ким не діліться і не користуйтеся чужими лезами для гоління,зубними щітками та іншими засобами особистої гігієни; - якщо ви медик слід завжди дотримуватися правил техніки безпеки ,особливо при роботі із хірургічним інструментарієм та використовувати засоби індивідуального захисту; - утриматися від татуювання або пірсингу,вас можуть вколоти голкою,на якій є інфікована кров; - ніколи не використовувати ін'єкційні наркотики.          При виявленні захворювання вірусним гепатитом С слід : -звернутися до спеціалізованого лікаря;           - посилити питний режим ; - дотримуватись дієти( усунути  з раціону копчені,жирні,смажені,мариновані  страви), вживати повноцінну за складом їжу малими порціями(4-5) разів на добу;          Вірусний гепатит С - вилі ковна хвороба,якщо розпочати лікування вчасно - до переходу у цироз печінки.
13 Жовтня, 2023 р., 09:06
10 жовтня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» (далі – Закон). Кампанія декларування за 2021-2022 роки триватиме до 31 січня 2024 року. До зазначеної дати декларанти мають подати декларації за відповідні звітні періоди у 2021-2022 роках, у тому числі для проведення спецперевірок, крім тих осіб, які подали їх добровільно раніше.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь