Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

31 Жовтня, 2023 р., 11:49
таном на 30 жовтня по всій Україні стабільною лишається висока необхідність у донорській крові. Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп: 
31 Жовтня, 2023 р., 10:16
Одним з найбільш поширених гельмінтозів людини в Україні є аскаридоз, який посідає друге місце серед паразитарних інвазій.       Аскаридоз — це поширене інфекційне захворювання, що характеризується ураженням тонкого кишечника глистами-аскаридами. Сприйнятливість до гельмінтозу загальна, але у дітей ця хвороба трапляється частіше, ніж у дорослих. Ураження аскаридозом відбувається впродовж року, але найбільша  кількість випадків реєструється після літньої пори. Захворюваність зростає при контактуванні людини з грунтом, а також при вживанні немитих ягід , овочів, фруктів та зелені вирощених на забрудненому грунті, пісочницях через руки і іграшки. Яйця аскарид широко поширені у навколишньому середовищі, роками зберігаючись у ґрунті.       Шлях зараження аскаридозом — фекально-оральний. Джерелом зараження є хвора людина. Яйця аскарид потрапляють в організм шляхом їх проковтування у разі вживання забруднених продуктів, а також у разі недотримання правил гігієни. Чутливість до аскаридозу висока, тому потрапляння в організм навіть одиничних зрілих форм може викликати захворювання.       Симптоми можуть залежати від стадії життєвого циклу аскарид. Через кілька днів після ураження аскаридозом у хворого в початковій стадії спостерігається загальна  слабість, втомлюваність, іноді підвищення температури вище 37°С, висипка у вигляді кропивниці на ногах і руках. Рідше при інтенсивних зараженнях проявляється легеневий синдром (кашель з виділенням харкотиння, задишка, біль за грудиною). У другій стадії аскаридозу у хворих виникає нудота, слинотеча, біль в животі, часто переймоподібний, понижений апетит, проноси чи закрепи, зниження ваги. У дітей нерідко виникає блювота і підвищення температури до 38-40°С, головні болі, головокружіння, подразливість, неспокійний сон (скрегіт зубами уві сні), а в окремих випадках можуть виникати судоми.       Лікування аскаридозу необхідне у всіх випадках інвазії, незалежно від стадії хвороби та наявності симптомів. Медикаментозна терапія цього захворювання полягає у призначенні антигельмінтних препаратів, антигістамінних і ентеросорбентних засобів.       Щоб попередити зараження аскаридозом необхідно дотримуватись наступних рекомендацій: мити овочі та фрукти перед споживанням, дотримуватись правил особистої гігієни - мити руки перед кожним споживанням їжі та після кожного відвідування вбиральні, а також стежити за дітьми, щоб вони не брали до рота забруднені іграшки. Саме дотримання таких елементарних правил може вберегти від небажаних гостей.
31 Жовтня, 2023 р., 09:06
Вагітні жінки-ВПО можуть обрати будь-яку лікарню, що надає медичну допомогу за пакетом «Ведення вагітності в амбулаторних умовах». Вони мають право на безоплатний медичний супровід. Про це йдеться на платформі «Дія.Безбар’єрність». Щоб дізнатися, де розташована найближча лікарня з пологовим відділенням чи пологовий будинок, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Також згодом необхідно зв’язатися безпосередньо із медзакладом, щоб уточнити графік роботи й записатися на прийом.
31 Жовтня, 2023 р., 09:05
Кілька корисних порад, які допоможуть зберегти тепло та комфортно перезимувати: • Перевірте вікна на наявність щілин. У віконні рами вкладіть ущільнювач, а скло на стиках обробіть силіконовим герметиком. Якщо у вас сучасні склопакети, перевірте, чи щільно зачиняються вікна.
30 Жовтня, 2023 р., 15:04
Міжнародний благодійний фонд Mama Мoya надає цільову грошову допомогу вразливим категоріям жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок російської агресії.
 
30 Жовтня, 2023 р., 13:01
Гострі кишкові інфекції (ГКІ) – група захворювань, спричинених вірусами, бактеріями або паразитами, для яких характерний фекально-оральний механізм передачі. Спільними для даних інфекцій є фактори передачі: харчові продукти, вода, інфіковані побутові предмети і брудні руки. Перші симптоми виникають через кілька годин або днів після інфікування, початок різкий, з появою частого рідкого стільця, блювоти, болю в животі, ознак інтоксикації (лихоманки, ознобу, нудоти). Захворювання може носити груповий характер і проявитися у кількох людей, що вживали інфіковану їжу або воду.
30 Жовтня, 2023 р., 09:46
Аферисти почали видумувати все нові шахрайські схеми за допомогою яких привласнюють гроші мирного населення.  До правоохоронців звернулась 30-річна мешканка Івано-Франківська, яка повідомила. що потерпіла від шахраїв. Заявниця розповіла, що хотіла заробити на одному із сайтів в Інтернеті. Менеджер вказаного сайту зв'язався з потерпілою та узгодив умови співпраці. Заявниця мала популяризувати товар в мережі за власні кошти, які потрібно скинути на невідомий рахунок. Аферисти обіцяли повернули кошти з відсотками. Загалом заявниця перерахувала 11 тисяч гривень. Шахраї на зв'язок більше не виходили.
30 Жовтня, 2023 р., 09:45
Якщо в своєму особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України застрахована особа виявила неактуальні чи неправильні відомості про себе (наприклад, помилку в даті народження, прізвищі тощо), можна звернутися до Фонду, щоб виправити/актуалізувати інформацію. Як це зробити? Алгоритм дій
27 Жовтня, 2023 р., 13:11
Заходи, присвячені Всесвітньому дню боротьби з інсультом, спрямовані на підвищення обізнаності громадян про проблему інсульту, необхідність своєчасного проходження профілактичних медичних оглядів, корекції факторів ризику і контролю фізіологічних параметрів, а також знань перших ознак інсульту і порядку екстрених дій в разі їх виникнення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь