Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

19 Червня, 2023 р., 20:24
У січні - травні 2023 року з філіями обласного центру зайнятості співпрацювало 2,3 тис. роботодавців. В базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 5,6 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості було укомплектовано 4,0 тис. вакансій, рівень укомплектування вакансій склав 71,5%.
19 Червня, 2023 р., 20:20
На виконання листа Держпродспоживслужби України від 08.06.2023р. №11.2.1-3/13261 «Щодо посилення контролю за обігом риби та рибопродуктів» та з метою попередження виникнення негативних наслідків на здоров’я людей та довкілля, у зв’язку з техногенною катастрофою, повязанаю із підривом дамби Каховської гідроелектростанції, що призвело до значної загибелі водних біоресурсів, недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на харчові токсикоінфекції, в тому числі ботулізм.
16 Червня, 2023 р., 14:49
На цьому акцентує заступник голови обласної державної адміністарції Віталій Ільчишин на своїй сторінці у фейсбуці.
16 Червня, 2023 р., 14:45
У зв’язку з підтопленням помешкань, сільськогосподарських угідь, лісів, доріг, джерел водопостачання, криниць через несприятливі метеорологічні умови, існує ризик спалахів інфекційних хвороб.
16 Червня, 2023 р., 14:23
Сьогодні, 15 червня 2023 року, в Муніципальному центрі дозвілля за сприяння Івано-Франківської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості за участю соціальних партнерів, представників благодійних, волонтерських організацій та органів місцевого самоврядування відбувся інформаційний захід для внутрішньо переміщених осіб.
16 Червня, 2023 р., 14:23
Відтепер пацієнти із важкими травмами замість 42 зможуть проходити реабілітацію 168 днів. Всі послуги – безоплатні для людей і повністю покриваються Національною службою здоров’я України (НСЗУ) за Програмою медичних гарантій.
16 Червня, 2023 р., 13:38
Зініціативи голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук на Прикарпатті започатковано соціальний проєкт «Турбота про родину Героя». Метою цієї ініціативи є підтримка родин наших полеглих Захисників і Захисниць.
16 Червня, 2023 р., 11:48
Літо – це можливість розширити раціон вживанням різноманітних фруктів і овочів, наситити організм вітамінами. Разом з тим, влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.    До групи гострих кишкових інфекцій відносяться: сальмонельози, шигельози (дизентерія), черевний тиф, паратифи, холера, вірусний гепатит А, протозойні кишкові хвороби (лямбліоз) ротавірусна  і норовірусна інфекції та ін.,. Всі ці хвороби викликаються певними видами вірусів, бактерій, найпростіших мікроорганізмів, а також гельмінтами (глистами).    Джерелами збудників кишкових інфекцій можуть бути хворі люди та (або) так звані бактеріоносії – особи, у яких немає явних ознак та проявів хвороби. Збудники хвороб виділяються у навколишнє середовище з випорожненнями та через забруднені руки, при недотриманні хворими (бактеріоносіями) правил особистої гігієни. В організм здорової людини збудники гострих кишкових інфекцій потрапляють із забрудненими харчовими продуктами та питною водою, а також через брудні руки при недотриманні правил особистої гігієни. З метою профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій необхідно виконувати наступні заходи профілактики: • не вживати продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності та з вичерпаними термінами зберігання; • не брати в дорогу, при здійсненні подорожі та на відпочинок продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби або інші продукти, що потребують охолодження при зберіганні); • продукти, що швидко псуються, зберігати лише в холодильнику, обов’язково дотримуватись термінів їх зберігання; • при купівлі харчових продуктів обов’язково звертати увагу на терміни та умови їх зберігання. Зберігати продукти харчування тільки у спосіб та при дотриманні температурних режимів, зазначених на упаковці та у встановлений виробником термін; • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб; • розливне молоко, куплене на базарі перед вживанням обов’язково кип’ятити, не вживати молоко-самоквас і сир з нього без попередньої термічної обробки; • не вживати невідомі гриби, дикорослі ягоди, трави та інші рослини; • на відпочинку виключати приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо); • не готувати страви із запасом, приготовлені страви бажано вживати відразу (зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати двох годин); • при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною проточною водою, а для споживання дітям – додатково обдати окропом; • не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, ставків, невідомих підземних джерел водопостачання, поверхневих вод тощо; • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання, кип’ячену або бутильовану питну воду; • перед приготуванням їжі та перед її вживанням слід завжди мити руки з милом; необхідно обов’язково мити руки після відвідування туалету; • ретельно проварювати, тушкувати і просмажувати харчові продукти, особливо консервовані, безпосередньо перед вживанням. Залишки їжі на наступний день перед вживанням обов’язково прокип’ятити чи протушкувати; • сирі і варені продукти при приготуванні їжі обробляти окремо, стіл, розділювальні дошки, ножі, м’ясорубку (блендер, кухонний комбайн тощо) після роботи з сирими продуктами потрібно ретельно вимити і ошпарити окропом; • під час відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни, дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі дикорослі ягоди, гриби та інші продукти невідомого походження; • для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно визначеними місцями відпочинку та відповідно облаштованими пляжами; • вести боротьбу з мухами; • захищати харчові продукти від випадкових забруднень, зберігати їх у закритому посуді. У разі виявлення перших ознак кишкової інфекції (болі в животі, нудота, блювання, пронос, підвищена температура тіла) необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.
15 Червня, 2023 р., 15:36
Спецслужби рф готують нові провокації стосовно представників Сил оборони та безпеки України. Такі дані СБУ виявила в ході контррозвідувальної діяльності.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь