Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

21 Грудня, 2023 р., 10:58
Продовжуємо розповідати про можливість отримання державної підтримки для відповідних категорій громадян.   Один із батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників, які постійно спільно проживають та доглядають за дитиною із захворюваннями, мають право на отримання грошової допомоги. 
21 Грудня, 2023 р., 10:57
Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України з формування життєстійкості набирає обертів: наразі триває процес залучення громад, а паралельно з цим проходить конкурс серед надавачів. Тож, зібравши докупи найчастіші запитання, що лунають як з боку представників територіальних громад, так і від потенційних надавачів, відповідаємо. У чому сутність послуги?
20 Грудня, 2023 р., 16:53
З метою упередження порушення законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує суб’єктів господарювання та споживачів області про розширення переліку торговців, які зобов’язані з 1 січня 2024 року забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків. Кабінет Міністрів України пунктом 1 постанови від 29.07.2022 року № 894 установив, що торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно, у такі строки: 1) з 1 січня 2023 р. - торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців, зазначених у підпункті 4 цього пункту); 2) з 1 січня 2024 р. - торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб (крім торговців, зазначених у підпункті 4 цього пункту); 3) з 1 січня 2025 р. - торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше ніж 5 тис. осіб (крім торговців, зазначених у підпункті 4 цього пункту); 4) з 1 січня 2026 р. - торговці - фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції. У разі обмеження можливості здійснення споживачем безготівкових розрахунків, пунктом 12 частини 1 статті 23 Закону України « Про захист прав споживачів» передбачена відповідальність суб’єкта господарювання у розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 8,5 тис. грн. До відома споживачів, якщо Ваші права порушені – звертайтесь із заявою до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: вул. Берегова, 24, м. Івано-Франківськ або надсилайте заяву зручним способом: - поштою, - електронною поштою – ifdergprod@vetif.gov.ua , - через веб-сайт управління – https://vetif.gov.ua/activity.../online-pruyomnaa.html Контактний телефон управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами 0342-52-83-98.
20 Грудня, 2023 р., 16:50
Усі отримувачі пенсій та соціальних виплат мають проходити фізичну ідентифікацію. Така норма діє в Україні ще з 2004 року. Це необхідно для того, щоби перевірити, чи отримує виплати від держави саме та особа, якій вони були призначені, та чи жива вона.
20 Грудня, 2023 р., 16:40
Сьогодні, 20.12.2023 року за сприяння депутата ОДА Іванів Назарій та Товариства Червоного Хреста було надано 30 продуктових наборів та засобів гігієни сім'ям загиблих учасників бойових дій, багатодітним сім'ям ВПО та багатодітним сім'ям з громади, які опинились в складних життєвих обставинах. Витвицька сільська рада висловлює щиру подяку за надану допомогу.
20 Грудня, 2023 р., 16:37
Зокрема, в Україні діє заборона на:   Використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4.  Продаж та/або передання будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4.  Продаж та/або передання будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку. Будьте відповідальними.
20 Грудня, 2023 р., 16:36
Фонд Східна Європа у співпраці з Міністерством молоді та спорту України розробили курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності». Він абсолютно безкоштовний і уже доступний на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!». Ведучою курсу стала Марічка Падалко, а експертами й експертками – науковці й науковиці Українського інституту національної пам’яті та Університету Григорія Сковороди в Переяславі.
19 Грудня, 2023 р., 14:09
Про яку суму йдеться, та як її отримати – розповідаємо нижче. Якими є соціальні виплати для одиноких батьків? 
19 Грудня, 2023 р., 14:08
Міністерство соціальної політики України запрошує територіальні громади з усієї України долучитися до нового проєкту і запустити для своїх мешканців послугу з формування життєстійкості. Відтепер кожна територіальна громада України має змогу запровадити у себе нову послугу, фінансовану державою, яка вкрай необхідна українцям в умовах війни. Щодня як місцеві мешканці, так і ВПО, живуть під впливом стресу, негативних емоцій і часто не мають доступу до кваліфікованої психологічної допомоги. У межах послуги з формування життєстійкості вони зможуть її отримати. 
18 Грудня, 2023 р., 14:11
Пройдисвіти продовжують наживатись на довірливих краянах.  До правоохоронців Івано-Франківська звернувся 46-річний потерпілий, якого ошукали шахраї. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь