Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

07 Лютого, 2024 р., 09:59
Рак шкіри – одна з найнебезпечніших різновидів захворювання. У нього майже немає “хороших” форм, його часто виявляють вже на досить пізніх стадіях, а лікування часто буває дуже важким. За останні 50 років поширеність меланоми серед жінок у віці до 40 років збільшилася в 8 разів. Тому так важливо знати перші ознаки і прояви хвороби і регулярно проводити самостійний огляд, а також не рідше одного разу на рік проходити професійний огляд у лікаря.
05 Лютого, 2024 р., 15:07
З 05 по 11 лютого проводиться   інформаційний тиждень до  Всесвітнього дня боротьби з раком, який відзначається щорічно 4 лютого. Оскільки онкологічні захворювання посідають друге місце в світі за поширеністю та є основною причиною смертності - про них потрібно говорити! А особливо, про фактори ризику ( фізичні, біологічні, хімічні), які призводять до онкології. Про один із них розповімо Вам сьогодні.
05 Лютого, 2024 р., 10:51
Щорічно 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку, метою якого є нагадування про те, наскільки небезпечні й поширені зараз онкологічні захворювання. Онкологічні захворювання є основною причиною смертності у світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я за останні 2 роки найпоширенішими (з точки зору нових випадків) є рак грудей, легень, товстої та прямої кишки, простати, шкіри та шлунка. При цьому найбільше смертей зафіксовано внаслідок захворювання на рак легень.
31 Січня, 2024 р., 15:21
Отримати інформацію з реєстру військовополонених можна, подавши відповідну заявку до Національного інформаційного бюро. Для цього необхідно заповнити відповідну форму заяви, зі зразками яких можна ознайомитися за посиланням - https://bit.ly/4bqDsS6 До заяви додаються належним чином засвідчені копії документів на підтвердження родинних зв’язків або документа, який підтверджує повноваження законного представника.
31 Січня, 2024 р., 13:59
В 2023 році в Долинській територіальній громаді зареєстровано один випадок захворювання на кишковий ієрсініоз. Імовірно, цією недугою хворий заразився через споживання їжі, до якої мали доступ гризуни.
17 Січня, 2024 р., 14:47
Серед населення  Долинської, Вигодської, Витвицької  територіальних громад  від початку епідемічного сезону, з 2 жовтня 2023 року по 14 січня 2024 року, на  грип та  ГРВІ захворіло 4495 осіб. Питома вага дітей серед загальної кількості пацієнтів із грипом та ГРВІ становить  58,9 % .
17 Січня, 2024 р., 11:07
 Глисти, що паразитують в організмі людини, ще інакше називають гельмінтами. Загалом їх налічують 384 види. Із них 207 – це плоскі черви, 146 видів – тип круглих черв, 24 види – до типу волосатиків, 7 – до типу скребки. Основними ознаками наявності глистів є: -    Відчуття свербіння в ділянці анального отвору; -    Роздратованість чи зміна поведінки; -    Порушення сну; -    Нетримання сечі; -    Втрата апетиту з незрозумілих причин; -    Нудота,  особливо вранці; -    Біль в животі; -    Проноси, блювота; -    Втрата ваги; -    Загальна втома. Зараження глистами відбувається в основному за: -    Вживання зараженої води; -    Порушення в приготування їжі, особливо м’яса тваринного походження; -    Вживання немитих продуктів, забруднених землею, що містить личинки паразитів; -    Недостатня гігієна та незадовільні санітарно-побутові умови. Найбільший ризик зараження глистами мають діти, через руки, забруднені піском, де можуть бути глисти, особи, що контактують з тваринами, та особи, що проживають в незадовільних санітарно-побутових умовах. При виявленні будь-яких симптомів, що вказують на глистяну інвазію, необхідно звернутися до сімейного лікаря. Для діагностики використовують аналіз калу на яйця глистів чи личинок. При підозрі на гострики використовують так званий «скоч» тест. При неясних результатах можна провести тест зразку крові на антитіла до паразитів. Лікування глистів можна проводити тільки за призначенням лікаря. Доводимо до Вашого відома, що з метою обстеження біологічного матеріалу на виявлення глистів можна звертатися до бактеріологічної лабораторії Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ». Обстеження платне. Бережіть себе. Дотримуйтеся правил особистої гігієни та не займайтеся самолікуванням.
17 Січня, 2024 р., 10:02
Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання (при кашлі, чханні чи розмові), а також факторами передавання можуть бути предмети побуту (посуд, іграшки тощо).
01 Січня, 2024 р., 14:53
За даними Центру громадського здоров’я за 11 місяців 2023 року в Україні зареєстровано 55 випадків захворювання на кір. Серед хворих — 31 дитина. Летальних випадків не зафіксовано. 7 хворих  (12,7%)  не були вакцинован  (30,9%)  мали дані про 1 щеплення проти кору.
01 Січня, 2024 р., 09:15
З 18 грудня 2023 року по 18 січня 2024 року у всіх регіонах України проводиться Всеукраїнське опитування , яке ініційовано Міністерством молоді та спорту у співпраці з Державною службою статистики України. Метою даного опитування є проведення постійного спостереження основних показників рухової активності, визначення рівня залученості до рухової активності та здорового способу життя серед різних вікових груп з 18 років і до 65 років та різних соціальних верств населення.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь