Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ "Івано - Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України

13 Серпня, 2024 р., 13:20
Теплий сезон все ще триває,  на вихідні чимало людей планують виїзд на природу,але відпочинок може стати небезпечним, якщо трапляються укуси будь якими комахами. Найбільш небезпечні є кліщі, які  є  переносниками особливо небезпечної інфекційної хвороби, такої як кліщовий бореліоз , більш відому як хвороба Лайма.
06 Серпня, 2024 р., 16:39
Знову до школи! Ось і настав останній місяць літа і батьки починають готувати своїх дітей до школи, купляючи все необхідне. Однак, рекомендуємо подбати ще й про здоров’я дитини, а саме – вберегти від можливого зараження вакцинокерованими інфекціями,зокрема кашлюку. Саме таким інфекціям можна запобігти тільки отримавши всі курси вакцинації згідно віку та календаря профілактичних щеплень.
05 Серпня, 2024 р., 15:15
Епізоотична ситуація щодо захворюваності на сказ тварин на території Болехівської міської ради  залишається напруженою. В липні місяці 2024 року зареєстровано 1 випадок сказу у тварини (кота) на території с. Тисів, який наніс укуси чотирьом мешканцям. Збільшилась і кількість звернень за медичною допомогою з приводу укусів  тваринами.  Так,  за 7 місяців 2024 року до закладів охорони здоров’я звернулося   15 осіб проти 6 за аналогічний період  2023 року. Більшість укусів нанесені невідомими тваринами.  Якщо ви помітили незвичайну чи агресивну поведінку тварин, як домашніх, так і хижих - це  майже завжди ознака хвороби такої як сказ!!! У тварин відмічається дратівливість, вони безпричинно гавкають і нібито ловлять мух у повітрі, можуть забиватися в темні кути, не реагують коли їх кличуть, можуть ковтати неїстівні предмети, дуже часто тварина поводить себе так, нібито подавилася кісткою, потім розвивається водобоязнь. Захворіти на сказ може людина, якщо її укусить, подряпає або обслинить пошкоджені  шкірні покриви інфікована тварина. Сказ - це гостре інфекційне захворювання, яке при несвоєчасному лікуванні 100%   закінчується смертельно. Слід пам’ятати, що тварина, яка вас укусила, на вигляд може бути здоровою, а захворювання сказом може проявитися до року і пізніше. Тому: Утримуйтеся від контактів з безпритульними та дикими тваринами, особливо лисицями; У разі покусу невідомою твариною рани, подряпини, місця зі слиною негайно промийте теплою протічною водою з милом, краї рани обробіть 5% настоянкою йоду або 700 спиртом та накладіть стерильну пов’язку. Негайно зверніться за медичною допомогою до лікаря-травматолога для проведення антирабічного лікування; У разі покусу домашньою твариною з’ясовуйте прізвище, ім’я та по батькові господаря, його домашню адресу. Це допоможе уникнути щеплень, оскільки за твариною можна встановити ветеринарний нагляд; При пошкодженні одягу, в який була одягнута людина під час укусу, одяг обробіть гарячою праскою і тільки після цього його можна ремонтувати. Слід пам’ятати, що єдиним засобом профілактики захворювання на сказ є лікувально-профілактичні щеплення за призначенням лікаря! 
31 Липня, 2024 р., 10:38
Для попередження виникнення метгемоглобінемії у дітей до 3-х років Долинським відділом ДУ «Івано – Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» постійно проводяться дослідження проб води з індивідуальних криниць жителів громад, де є діти до 3-х років.
22 Липня, 2024 р., 10:52
Вигоряння на роботі може торкнутися кожного. Вигорання - фізичне та моральне виснаження, яке становить потенційну загрозу для професійного, суспільного та особистого життя. Це явище деформує стосунки з людьми, породжуючи цинізм, негативне ставлення до колег, клієнтів та себе самого.
22 Липня, 2024 р., 10:52
Війна – це постійний стрес, який давить на кожного українця вже третій рік. Новини з фронту , вимкнення світла… Як в цій реальності зберегти психічне та фізичне здоров’я?
17 Липня, 2024 р., 09:06
Вірусне захворювання яке при невчасному лікуванні, стає невиліковним та в 100 % випадків  закінчується смертельно.
17 Липня, 2024 р., 09:05
Зооноз – це інфекційне захворювання, яке має властивість передаватися людині від тварин. Зоонозними патогенами можуть бути бактерії, віруси або паразити, а також нетрадиційні збудники хвороб, які можуть передаватися людині при прямому контакті або через їжу, воду чи навколишнє середовище.
15 Липня, 2024 р., 14:48
Гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зокрема, найпоширеніші кишкові інфекції - це ботулізм, ротавірусна інфекція, дизентерія, сальмонельоз, гепатит А.
15 Липня, 2024 р., 14:48
Неінфекційні хвороби, в тому числі цукровий діабет, складають для охорони здоров’я найбільший тягар. При чому запобігти їх виникненню у багатьох випадках можна дотримуючись здорового способу життя. Дуже важливою у профілактиці неінфекційних захворювань , а цукрового діабету  особливо, є роль, зокрема, 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь