Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

5 причин щоб в раціон включити овочі та фрукти

Дата: 27.02.2024 15:50
Кількість переглядів: 37

Щоб мати міцне здоров’я і запобігти виникненню багатьох захворювань достатньо дотримуватись простих порад із здорового харчування. Звісно ніхто не зможе вам дати 100 % гарантії, але світова статистика каже про те, що люди, раціон яких складається з простих натуральних та корисних продуктів, страждають хронічними хворобами рідше, в порівнянні з тими хто нехтує цими рекомендаціями.

Для того, щоб почуватися добре, варто змінити свої харчові звички та в першу чергу додати до свого раціону різноманітні фрукти та овочі. 

Вони є основним джерелом вітамінів та мінералів. Більшість з них багаті на вітаміни А, С, Е, фолієву кислоту, магній, цинк, фосфор та калій. Споживайте 400 г фруктів і овочів, це приблизно 5 порцій на день.  Вони стануть ефективною профілактикою ожиріння, діабету 2-го типу, серцево-судинних захворювань.

Одна порція фруктів або овочів для дорослого повинна становити 80 г

Порція складається з 2 або більше дрібних фруктів – наприклад, 2 сливи, 2 ківі, 3 абрикоси, 6 лічі, 7 полуниць або 14 вишень. 1 порція - це 1 фрукт, наприклад одне яблуко, банан, груша, апельсин або нектарин.

Порція сухофруктів має становити приблизно 30 г. Це близько до 1 повної столової ложки родзинок або смородини. Щоб зменшити ризик карієсу, сухофрукти найкраще вживати під час їжі – наприклад, як десерт, а не як перекус між прийомами їжі.

Розраховуйте й порцію заморожених або консервованих овочів так само як би ви робили це зі свіжими продуктами. Вибирайте фрукти, консервовані в натуральному соку, а не в сиропі.

Порція овочів  складається з 2 столових ложок броколі, 2 столових ложок звареного шпинату або 4 столових ложок відвареної капусти, зелені або стручкової квасолі.

Варені овочі розраховується так само як і свіжі овочі. Наприклад, порція складається з 3 столових ложок варених овочів, таких як морква, горошок або кукурудза.

Ну і звісно, корисним є салат із овочів! Порція - 3 палички селери, шматочок огірка 5 см, 1 середній помідор або 7 помідорів чері.

І не забудьте, що бобові та квасоля  також є корисними!

Порція складається з 3 столових ложок запеченої квасолі або нуту.

Споживайте корисне та смачне! І будьте здорові!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь