Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба зайнятості - учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Дата: 24.11.2023 09:01
Кількість переглядів: 97

«У теперішній нелегкий час для країни Державна служба зайнятості прикладає максимум зусиль для здійснення учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей їх соціальної адаптації до мирного життя і повернення до трудової діяльності, інформуючи про послуги та можливості служби зайнятості», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Із усіма вакансіями можна познайомитися на сайті Державного центру зайнятості,  на «Єдиному порталі вакансій» та HR центр Прикарпаття Робота в Івано-Франківську та області.

Працює механізм підтримки конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом їх професійного навчання або перенавчання та підвищення кваліфікації, яке здійснюється в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості. Також ветерани  війни можуть отримати ваучер на навчання.

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжя можуть отримати грант на створення або розвиток власної справи від 250 тис. грн до 1 млн. грн.

Роботодавцям відшкодовуються витрати за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю у розмірі до 100,5 тис. грн у разі працевлаштування особи з   інвалідністю  першої групи і до 67,0 тис. грн – особи з   інвалідності другої групи. Детальніше тут.

Також підприємствам повертається 50% компенсації  фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати, у разі працевлаштування терміном від одного року безробітних з категорії учасників бойових дій. Загальна тривалість виплати 6 місяців за умови працевлаштування строком до 1 року. Детальніше тут .

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, зверніться в будь-яку філію, управління, відділи філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості .

Також консультації ви можете отримати на офіційному телеграм-акаунті Івано-Франківської обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_IF, а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь