Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Дата: 20.10.2023 11:02
Кількість переглядів: 107

Щороку в осінньо-зимовий період реєструється зростання захворюваності на  респіраторно-вірусні інфекції, грип та в останній час COVID-19. Тому перші ж симптоми  вимагають особливої уваги.
Аналізуючи дані епідемічної ситуації захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції в тому числі COVID-19   слід зазначити, що зберігається тенденція їх росту. За 41 тиждень спостереження, серед жителів територіальних громад зареєстровано 335 випадків захворюваності на ГРВІ в порівнянні з минулим тижнем захворіло 295 осіб.
Дані віруси небезпечні, але не всесильні, тому можна уникнути зараження ними в період сезонного підйому захворюваності та, навіть, під час епідемії, якщо дотримуватись кількох простих речей:
   - Основним заходом профілактики захворювань та попередження епідемічних ускладнень з ГРВІ, грипу та COVID-19 залишається вакцинація.
   - Потрібно уникати скупчень людей - аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми, при тому що деякі з них є заразними навіть до появи очевидних симптомів.
   - Користуватися одноразовими масками - щоб захистити себе чи оточуючих від зараження. Маскою повинна користуватися людина, яка доглядає за інфекційним хворим чи просто спілкується з ним, а хвора людина повинна використовувати маску лише в одному випадку, якщо їй доводиться перебувати серед здорових людей.
  - Користуватися одноразовими паперовими серветками і рушниками - як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті. Використані серветки необхідно одразу викидати у смітник, оскільки вони також можуть стати джерелом зараження.
- Прикривати рот і ніс під час кашлю та чханні - аби запобігти розпорошенню інфікованих краплин слизу, які є джерелом зараження.
- Регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання - як у помешканні, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живі віруси й бактерії, що можуть залишатися активними впродовж кількох годин після перебування у приміщенні хворої людини.
- Повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми - для підвищення опірної здатності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам перебігу хвороби та її ускладненням.
- Мати чисті руки - інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками. Тими ж руками ви тримаєте гроші чи тримаєтесь за поручні, де кілька годин зберігаються в активному стані віруси і бактерії, що залишились від дотиків рук інших людей. Тому необхідно часто мити руки з милом або обробляти їх дезінфікуючим гелем із вмістом спирту.

Пам’ятайте, щоб зберегти здоров’я Вам і Вашим рідним допоможуть дуже прості правила. Якщо Ви все ж захворіли, у жодному разі не займайтеся самолікуванням і негайно зверніться за кваліфікованою медичною допомогою до лікаря.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь