Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

При Івано-Франківській обласній державній (військовій) адміністрації працює Рада з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 11.09.2023 09:04
Кількість переглядів: 49

Учора в обласній державній (військовій) адміністрації відбулося перше засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Важливо, що ця Рада створена задля участі у реалізації регіональної політики у сфері захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених людей.

Під час засідання Ради обрали керівний склад консультативно-дорадчого органу. Так, головою Ради обрано Галину Кос – внутрішню переселенку, її заступником — Світлану Дем’янчук – регіональну координаторку Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» в Івано-Франківській області, а секретарем Ради – Ірину Акименко ( головного спеціаліста відділу соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації).

У склад Ради увійшли 18 осіб, з них 6 працівників обласної державної (військової) адміністрації, 9 внутрішньо переміщених людей та 3 представника громадських об’єднань , які впроваджують діяльність у сфері забезпечення захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Також окреслили основні пріоритети роботи, а це - вирішення проблем з житлом, працевлаштування і підтримка бізнесу вимушених переселенців, а також надання їм необхідної юридичної та психологічної допомоги.

Додамо, що рада внутрішньо переміщених осіб — це консультативно-дорадчий орган, до якого входять представники ВПО, члени громадських організацій та державних структур. Вони можуть функціонувати при міських або районних радах, обласних державних (військових) адміністраціях.

Рада ВПО — це дієвий інструмент для інтеграції переселенців. Члени ради уже беруть активну участь у громадському житті, а згодом можуть долучатися і до розробки законодавчих документів для покращення життя ВПО в області.

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь