Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Осінні продукти, які зміцнюють імунітет

Дата: 08.09.2023 10:33
Кількість переглядів: 44

В осінній час у людини стає менше вітамінів через зниження корисних продуктів. Дітей така особливість стосується більше, тому як такий організм вимогливіший до елементів. Тому лікарі –гігієністи рекомендують  найкраще осіннє харчування для дітей.

     Правильно буде їсти продукти з вітаміном D. Це підвищить імунну роботу людини і підвищить роботу опорно-рухового апарату людини. Влітку можна отримати вітамін D безпосередньо від сонця. Але восени діти збираються в школах і садках і менше рухаються. Тому бажано включити в раціон дитини риб’ячий жир і молочні продукти.

    Риб’ячий жир допомагає в профілактиці кісткової системи. Амінокислоти зміцнюють кістки і покращують роботу м’язів. Також риб’ячий жир допомагає виробляти серотонін і дофамін, відомі як «гормони радості». Все це значно зміцнює імунітет.

     Користь молочних продуктів полягає в поліпшенні роботи серця і нервової системи. Така їжа містить калій, який допомагає роботі серця і надає тонізуючий ефект. Біфідобактерії борються з алергією і покращують травлення. А вміст натурального білка допоможе зміцнити імунітет, не даючи заразитися респіраторними захворюваннями. Саме тому у застуди немає шансів.

      Варто розуміти, що нестача вітаміну D посилює агресивність. До такого висновку прийшли вчені після дослідження анкет матерів, де описувалися особливості харчування і поведінки дітей. Дослідники з’ясували, що нестача вітаміну D призводить до розвитку шизофренії та депресії, ознаки яких проявляться лише в підлітковому віці. Тому важливо стежити за харчуванням з дитинства.

      Однак, перед збільшенням споживання вітаміну варто проконсультуватися з лікарем. Невеликий відсоток людей погано засвоює молочні продукти. А надмірний вміст вітаміну D в організмі призводить до розвитку раку. Самолікуванням займатися не варто.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь