Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обережно, алкоголь серед підлітків!

Дата: 01.09.2023 09:35
Кількість переглядів: 48

Алкоголь серед підлітків.

     Всі  випадки вживання алкоголю, незалежно від кількості, призводять до втрати здоров’я. Варто пам’ятати, що є пряма залежність розвитку небезпечних захворювань від доз алкоголю, що споживає людина.

      Людям, молодшим 18 років, алкогольні напої не можна вживати взагалі. Вживання алкоголю дуже швидко викликає в несформованому дитячому організмі серйозні захворювання внутрішніх органів (печінки, серця, нирок та ін.), розвивається алкогольна токсична енцефалопатія, тобто, мозок пошкоджується алкоголем і, як наслідок, спостерігається відставання в психічному розвитку. В крові відбуваються незворотні зміниЗнижується захисна властивість крові, уповільнюється рух еритроцитів, які розносять кисень в організмі людини, погіршується властивість згортання крові.

П’янство і алкоголізм прямо і побічно згубно впливають на процеси відтворення населення, сприяючи зниженню народжуваності. Встановлено, що середня кількість абортів припадає на жінок, у сім’ях яких чоловіки систематично вживають алкоголь, у 2,5 рази більше ніж у благополучних в цьому відношенні сім’ях.

Шкідливі наслідки вживання алкоголю:

Фізичні

Симптоми похмілля, головний біль, нудота,пронос, отруєння, негативний вплив не репродуктивну функцію (у дівчат – порушення менструального циклу), зміни функцій печінкових клітин, порушення вуглеводного обміну, негативний вплив не серцево-судинну систему. 

Психологічні

Тимчасове притуплення пізнавальних здібностей, короткочасна або тривала втрата пам’яті, нещасні випадки, що призводять до травм, негативний вплив на центральну нервову систему, зміни настрою, неадекватна поведінка, імпульсивна поведінка, апатія, депресія, розв’язність, цинічність, емоційна холодність, брутальність, агресивність, зниження рівня успішності в школі, прогули, втрата працездатності.

Соціальні

Підвищена конфліктність із родичами, асоціальна, а в крайніх випадках і антисоціальна поведінка; сварки, бійки, насильство, порушення громадського порядку, скоєння злочинів.

      Отже, регулярне вживання алкоголю, призводить до алкогольного отруєння організму. Алкоголь вживають, щоб зазнати позитивних емоцій, але часто результат буває протилежний.

Тож, бережіть своє здоров’я !

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь