Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Прапор миру, вірності і волі» до Дня Державного прапора України

Дата: 23.08.2023 10:02
Кількість переглядів: 130


23 серпня в Україні вшановують одне з трьох ключових державних свят – День Державного Прапора України. Синьо-жовтий стяг символізує особливості української національної ідентичності та є символ боротьби за волю українського народу.

4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. А за кілька місяців, 28 січня 1992-го року Верховна Рада України офіційно затвердила його Державним Прапором України.

В документальній онлайн-виставці «Прапор миру, вірності і волі» представлені фото-матеріали, які розкривають особливості становлення, розвитку та утвердження української символіки.

Синьо-жовте поєднання закріпилося як українські національні кольори під час європейської «Весни народів» у ХІХ столітті. Але загалом ця символіка з нами зі значно давніших часів, сягаючи періоду Київської Русі. Відтоді  синьо-жовтий стяг йшов пліч-о-пліч з процесом  становлення та розвитку Української Держави.

Український прапор піднімали над Еверестом. Він майорів на зустріч антарктичним вітрам на станції «Академік Вернадський». Літав у космос з Леонідом Каденюком. Піднімався на п’єдестал разом з олімпійськими чемпіонами, починаючи з 1996 року. Стрічками майорів на куртках і рюкзаках протестувальників під час Революції Гідності. Сьогодні прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Він майорить над вільними і обов’язково підніметься над усіма звільненими від російської окупації регіонами України.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь