Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В обласному центрі відбувся фестиваль патріотичної пісні «Яворина-2023»

Дата: 18.07.2023 08:41
Кількість переглядів: 54


Унеділю, 16 липня, в Івано-Франківську в міському парку імені Тараса Шевченка відбувся обласний фестиваль патріотичної пісні «Яворина-2023».

Учасників фестивалю, а їх було заявлено близько 70 мистецьких колективів,привітали представники органів влади і запрошені гості. Присутні глядачі, учасники свята доєдналися до виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання пом’янули й тих, хто поліг на полі бою.

На фестивалі лунали твори у виконанні різноманітних вокальних ансамблів, окремих виконавців та хорових колективів Прикарпаття. Вони представили своєрідну історію у піснях, музичних композиціях, словах, звучанні різноманітних музичних інструментів. Організатори дійства відзначили участь у фестивалі значної кількості молодих людей, які усвідомлено пропагують історично-народну і сучасну пісню.

Кожен із учасників «Яворини-2023»отримав дипломи від обласного управління культури, національностей та релігій ОДА. Крім того, на патріотично-пісенному дійстві проводився збір коштів на потреби 52-го окремого стрілецького батальйону ЗСУ. Було зібрано 12 600 грн.

Варто зауважити, що фестиваль започаткований у 1988 році у першу неділю після свята верховних апостолів Петра і Павла. Розпочинався він в урочищі Розтоки, що на Долинщині. Туди з’їжджалися аматори сцени з різних куточків Прикарпаття, України і навіть зі світу. Цьогоріч у зв’язку із обставинами, спричиненими війною, місцем проведення обрали Івано-Франківськ.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь