Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

23 травня — День Героїв!

Дата: 23.05.2023 08:52
Кількість переглядів: 55

      23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за   незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу  та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та українські воїни  російсько-української війни.

 

   Свято Героїв було засноване в 1941 році, коли Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв.  Дата 23 травня була вибрана не випадково - у цей день у 1938 році було вбито борця за незалежність України, полковника Армії УНР, першого голову ОУН  Євгена Коновальця. Також у травні пішли із життя Микола Міхновський, ідеолог українського самостійництва  та Симон Петлюра, головний отаман військ УНР та голова директорії УНР.

 

   До відновлення Україною незалежності свято відзначалося підпільно, а після 1991 року свято стало набувати популярності, особливо на заході  України. Наразі воно не є офіційним, але традиція вшанування Героїв 23 травня міцнішає. Особливо, з огляду на те, що нині українці відстоюють  незалежність України та право на вільний вибір розвитку своєї держави у  російсько-українській війни. У цей день вшановують пам'ять про загиблих воїнів-захисників України.

 

   День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

 

   Просимо згадати і вшанувати в цей день українських  Героїв. Вічна пам’ять полеглим Героям.  Перемоги, миру і процвітання нашій українській державі.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь