Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

23 травня — День Героїв!

Дата: 23.05.2023 08:52
Кількість переглядів: 122

      23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за   незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу  та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та українські воїни  російсько-української війни.

 

   Свято Героїв було засноване в 1941 році, коли Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв.  Дата 23 травня була вибрана не випадково - у цей день у 1938 році було вбито борця за незалежність України, полковника Армії УНР, першого голову ОУН  Євгена Коновальця. Також у травні пішли із життя Микола Міхновський, ідеолог українського самостійництва  та Симон Петлюра, головний отаман військ УНР та голова директорії УНР.

 

   До відновлення Україною незалежності свято відзначалося підпільно, а після 1991 року свято стало набувати популярності, особливо на заході  України. Наразі воно не є офіційним, але традиція вшанування Героїв 23 травня міцнішає. Особливо, з огляду на те, що нині українці відстоюють  незалежність України та право на вільний вибір розвитку своєї держави у  російсько-українській війни. У цей день вшановують пам'ять про загиблих воїнів-захисників України.

 

   День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

 

   Просимо згадати і вшанувати в цей день українських  Героїв. Вічна пам’ять полеглим Героям.  Перемоги, миру і процвітання нашій українській державі.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь