Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо у воді ешеріхія колі

Дата: 03.05.2023 09:11
Кількість переглядів: 99

E. coli (Ешеріхія колі) - це небезпечна бактерія, яка може призвести до серйозних захворювань людини. E. coli є частиною великої групи бактерій, що називаються бактеріями, що утворюють коліформу. Коліформні бактерії знаходяться в кишечнику тварин, таких як вівці та велика рогата худоба.

          Це грамнегативна бактерія зі стрижнем форми, яка живе в нижніх відділах кишки теплокровних тварин. Нормальні штами E. coli, які населяють кишки цих тварин, є корисними. Вони допомагають тварині виробляти вітамін К2, а також допомагають запобігти встановленню мікробів, що викликають хвороби. Якщо потрапляє вода або їжа, що містить цей штам E. coli, може виникнути серйозна хвороба та смерть. E. coli є унікальною тим, що вона може вижити за межами тіла  її господарів протягом тривалого періоду, що робить її відмінним вибором як індикаторного організму для наявності відходів тварин в навколишньому середовищі.

        Оскільки E. coli зустрічається не лише в кишках тварин, а й в їх відходах - наявність у навколишньому середовищі є ознакою забруднення. У будь-який час, коли E. coli знаходиться в воді, це явне свідчення того, що вода забруднена тваринними відходами. Якщо будь-яка E. coli знаходиться в зразку води, джерело води вважається непридатним для споживання.

        У E. coli є лише одне джерело-відходи тварин. Джерело води забруднюється E. coli, коли тваринні відходи проникають у воду. Це може відбуватися по-різному. Є два поширені способи, як це відбувається. Іноді свердловина розміщена надто близько. Якщо кришка свердловини трісне, виникає септичний розряд та E. coli вийде в свердловину. Навіть якщо кришка свердловини не тріснута, якщо свердловина знаходиться у дуже пористих матеріалах, септичні розряди можуть просочуватися через ґрунт і проникнути в колодязь через стіну води. Також вода може забруднюватися поверхневою водою. Це найчастіше трапляється, коли криниця свердловини знаходиться нижче рівня землі. Коли дощить поверхнева вода, вона збирає сліди відходів тварин, і вони проникають в кришку свердловини з поверхні.

          Захворювання, отримані при контакті з забрудненою водою, можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту, шкіри, вух, органів дихання, очей, неврологічні та ранові інфекції. Найбільш часто зустрічаються наступні симптоми - спазми в шлунку, діарея, нудота, блювота та низька температура.

         Коли E. coli перевищує допустимий рівень у рекреаційних водах, це призводить до закриття пляжів, ставків, озер, плавання та риболовлі. Існують нижчі пороги для рівня бактерій у питній воді. Якщо цей рівень досягне або перевищить норму, споживачам рекомендується кип'ятити воду, яку вони використовують для приготування їжі, пиття, приготування дитячої суміші та для чищення зубів.

        Якщо Ви бережете своє здоров’я та хочете знати яку воду споживаєте тоді звертайтесь до нас за адресою: м. Долина, вул.. Обліски,133, контактний телефон 03477-2-77-16.

 

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу                                                Юліана КОНИК

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь