Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

28 квітня вшануймо пам’ять працівників, які загинули на виробництві

Дата: 27.04.2023 11:27
Кількість переглядів: 90


28 квітня у світі та в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. У 2023 році заходи з нагоди цього дня приурочать безпечному і здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі.

Як відомо, право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України. Однак з початком повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України 24 лютого 2022 року тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних та здорових умовах праці. З’явилася величезна кількість нових, у тому числі смертельно небезпечних чинників, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати у цій війні і вони збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях.

Так, за інформацією Державної служби України з питань праці, за час збройної агресії росії на виробництві постраждали 3065 працівників, у тому числі 520 – зі смертельним наслідком. Крім того, у зв’язку з ракетними обстрілами та дією вибухових предметів під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждали 711 працівників, з яких 252 особи загинули.

Тож пропонуємо 28 квітня цього року вшанувати пам’ять працівників, які загинули на виробництві як в мирний час, так і під час воєнного стану.

А ще нагадуємо керівникам підприємств та установ області на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, збереження життя і здоров’я під час виконання своїх професійних обов’язків, дотримання вимог охорони праці.

Додамо, інформацію з питань організації безпечних умов праці можна почерпнути на офіційному веб-сайті Державної служби України з питань праці, на інформаційному порталі pratsia.in.ua, сервісі онлайн-консультацій «інтерактивний інспектор». Також на інформаційному порталі розміщено рекомендації, як безпечно працювати в умовах війни.

Довідково

Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 в Україні встановлено День охорони праці, який відзначають щорічно 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь