Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У другу неділю травня прикарпатці відзначатимуть День матері

Дата: 05.05.2022 16:33
Кількість переглядів: 407

Щорічно у другу неділю травня в Україні відзначається одне з головних родинних свят – День матері. Це свято – данина всім жінкам, які продовжують наш рід, хто народжує і виховує дітей – майбутнє нашої країни.

За інформацією Головного управління статистики, на початку 2022 року на Івано-Франківщині проживало, за оцінкою, 712,5 тис. жінок або 52,7% наявного населення області. На кожні 100 представниць жіночої статі припадає 90 чоловіків.

У 2021 році в області народилося 10,5 тис. немовлят, з них 5,5 тис. (52%) – хлопчики і 5 тис. (48%) – дівчатка. Дівчаток зазвичай народжується менше: на 100 новонароджених дівчаток припадає 109 хлопчиків. У порівнянні з 2020 роком хлопчиків народилось менше на 567, дівчаток – на 681. За останні 5 років народжуваність зменшилась на 21,5%.

За даними обстеження умов життя домогосподарств, 92% жінок у віці 15 років і старші народжували дітей, серед них дві дитини народили 49% жінок, одну дитину – 36%, три і більше – 15%.  Середній вік матері при народженні дитини складає 28 років.

 Сумарний коефіцієнт народжуваності, який свідчить про те, скільки в середньому дітей народила б жінка при існуючому рівні народжуваності, становив 1,266, тобто більшість шлюбних пар в області обмежуються однією дитиною.

Характерно, що із року в рік зростає народжуваність серед жінок старше 25 років, зокрема найбільш активною дітородною групою у минулому році були жінки у віці 25–34 роки, які народили більше половини малюків (60%). Найстаршими породіллями торік були дві 48-річні жінки, а наймолодших в області зареєстровано сім пятнадцятирічних породіль. За кількістю багатодітних родин України, де вже виховується троє і більше дітей, Івано-Франківщина посідає четверте місце, після Вінницької, Волинської та Рівненської областей.

Від усієї душі вітаємо дорогих матусь зі святом. Хай ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість світлом і добром відгукуються в душах дітей.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь