Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Джерела доходів і витрат домогосподарств Прикарпаття

Дата: 12.07.2021 09:12
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Головне управління статистики інформує. З метою комплексного дослідження рівня добробуту населення органами державної статистики на постійній основі проводиться обстеження умов життя домогосподарств. За отриманими у 2020 році даними, середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства Івано-Франківської області становили 13982 грн, з них загальні  доходи – 13869 грн. Рівень середньомісячних еквівалентних загальних доходів одного прикарпатця у 2,8 раза перевищив рівень законодавчо встановленого прожиткового мінімуму (2078,42 грн) та на 50,2% – фактичного прожиткового мінімуму (3847,21 грн). Упродовж останніх п’яти років спостерігається тенденція до зменшення частки наших краян, еквівалентний дохід яких на місяць був нижче фактичного прожиткового мінімуму: з 40,4% у 2016 році до 12,6% у 2020 році (у цілому в державі – відповідно з 51,1% до 23,2%). Середньорічний розмір фактичного прожиткового мінімуму за цей період зріс на 45,6%.

Основним джерелом наповнення сімейного бюджету домогосподарства нашого краю залишаються доходи від зайнятості, які склали 58,2% усіх надходжень. Частка пенсій, стипендій та соціальних допомог (включаючи готівкові і безготівкові пільги та субсидії) становила 17,8% сукупного рівня. Важливу роль продовжували відігравати доходи від особистого підсобного господарства та самозаготівель, які склали 7,8%. Значну частину займали допомоги від родичів та інших осіб грошима і продуктами харчування, використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги, доходи від власності та продажу особистого майна, частка яких становила 16,2% усіх доходів домогосподарства.

У 2020 році середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства Прикарпаття склали 11581 грн, що на 4,3% більше, ніж роком раніше. У їх структурі переважали витрати на продовольчі товари та харчування поза домом – 57,4%. На придбання непродовольчих товарів сімї направляли 27,2% усіх видатків, на оплату послуг – 11,3%. Частка інших витрат (допомога родичам, купівля акцій, нерухомості, будівництво, капремонт, вклади до банків тощо) зменшилась у порівнянні з 2019 роком на 1,9 в.п. і склала 4,1% сукупного рівня.

Серед регіонів країни Прикарпаття посіло третє місце за розміром середньомісячних сукупних ресурсів та сукупних витрат середньостатистичного домогосподарства.

 

https://www.ifstat.gov.ua

© Головне управління статистики в Івано-Франківській області, 2021

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь