Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про випадок харчового отруєння в ресторані готельно-відпочинкового комплексу «Діброва», що в с. Підгір’я Івано-Франківської області

Дата: 23.06.2021 11:18
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує щодо спалаху інфекційної хвороби серед відвідувачів ресторану готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» (с.Підгір’я, Богородчанська ТГ, Івано-Франківська область), які перебували у закладі 17 червня 2021 року на святкуванні випускного вечора.

  Інформацію про виникнення спалаху отримано в телефонному режимі о 22:00 год. 20.06.2021 р. від КНП «Богородчанська центральна лікарня». Інформація про виникнення спалаху надійшла несвоєчасно, епідускладнення почалися 19.06.2021 р., коли було виявлено першого хворого.

Станом на 15 год. 22.06.2021 р. госпіталізовано 11 осіб, із них 6  дітей до 17 років. Діагноз – гострий гастроентероколіт. Стан потерпілих середнього ступеня важкості. Всі потерпілі – жителі с. Саджава Богородчанської ТГ.

20-21.06.2021 р. спеціалістами Богородчанського управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження закладу.

21.06.2021р. проведено позаплановий захід державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

В ході обстеження встановлено, що ресторан готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я., с.Підгіря, Богородчанської ТГ, Івано-Франківської області зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів, реєстраційний номер- r-UA-09-01-268;

Виявлені порушення: в закладі не впроваджено систему НАССР, відсутні документи на харчові продукти (товаро-транспортні накладні та сертифікати якості), відсутні на робочому місці особисті медичні книжки працівників закладу, не проведено гігієнічне навчання персоналу харчоблоку, відсутній журнал огляду рук персоналу на гнійничкові захворювання (журнал Здоров’я).

В ході епідрозслідування Івано-Франківської державною регіональною лабораторією Держпродспоживслужби відібрано 15 змивів з об’єктів навколишнього середовища на БГКП та 15 на ПФ, 8 проб харчових продуктів та 1 пробу води питної для мікробіологічного дослідження.

В підсумку заходу державного контролю видано припис про усунення порушень та розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану та призупинення обігу харчових продуктів на потужності готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я. Вилучено 48,530 кг харчових продуктів невідомого походження (через відсутність супровідних документів).

Надіслано листа начальнику відділення поліції № 2 (смт.Богородчани) Івано-Франківського РУПГУ Нацполіції. 22.06.2021 р. розпочате досудове розслідування по даному спалаху.

  22.06.2021 року об 11:00 год. відбулося засідання комісії з ТЕБ і НС Богородчаської селищної громади, ухвалене рішення щодо тимчасового припинення роботи ресторану ГВК «Діброва».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь