Інформація про випадок харчового отруєння в ресторані готельно-відпочинкового комплексу «Діброва», що в с. Підгір’я Івано-Франківської області
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує щодо спалаху інфекційної хвороби серед відвідувачів ресторану готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» (с.Підгір’я, Богородчанська ТГ, Івано-Франківська область), які перебували у закладі 17 червня 2021 року на святкуванні випускного вечора.
Інформацію про виникнення спалаху отримано в телефонному режимі о 22:00 год. 20.06.2021 р. від КНП «Богородчанська центральна лікарня». Інформація про виникнення спалаху надійшла несвоєчасно, епідускладнення почалися 19.06.2021 р., коли було виявлено першого хворого.
Станом на 15 год. 22.06.2021 р. госпіталізовано 11 осіб, із них 6 дітей до 17 років. Діагноз – гострий гастроентероколіт. Стан потерпілих середнього ступеня важкості. Всі потерпілі – жителі с. Саджава Богородчанської ТГ.
20-21.06.2021 р. спеціалістами Богородчанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження закладу.
21.06.2021р. проведено позаплановий захід державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
В ході обстеження встановлено, що ресторан готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я., с.Підгіря, Богородчанської ТГ, Івано-Франківської області зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів, реєстраційний номер- r-UA-09-01-268;
Виявлені порушення: в закладі не впроваджено систему НАССР, відсутні документи на харчові продукти (товаро-транспортні накладні та сертифікати якості), відсутні на робочому місці особисті медичні книжки працівників закладу, не проведено гігієнічне навчання персоналу харчоблоку, відсутній журнал огляду рук персоналу на гнійничкові захворювання (журнал Здоров’я).
В ході епідрозслідування Івано-Франківської державною регіональною лабораторією Держпродспоживслужби відібрано 15 змивів з об’єктів навколишнього середовища на БГКП та 15 на ПФ, 8 проб харчових продуктів та 1 пробу води питної для мікробіологічного дослідження.
В підсумку заходу державного контролю видано припис про усунення порушень та розпорядження про тимчасове припинення роботи ресторану та призупинення обігу харчових продуктів на потужності готельно-відпочинкового комплексу «Діброва» ФОП Шкрібляк С.Я. Вилучено 48,530 кг харчових продуктів невідомого походження (через відсутність супровідних документів).
Надіслано листа начальнику відділення поліції № 2 (смт.Богородчани) Івано-Франківського РУПГУ Нацполіції. 22.06.2021 р. розпочате досудове розслідування по даному спалаху.
22.06.2021 року об 11:00 год. відбулося засідання комісії з ТЕБ і НС Богородчаської селищної громади, ухвалене рішення щодо тимчасового припинення роботи ресторану ГВК «Діброва».
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)