Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бережімо природу! Бережімо себе!

Дата: 05.04.2021 11:24
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

І ось другий місяць весни! Теплі сонячні дні по особливому впливають на наших громадян, які прагнуть навести лад на своїх присадибних ділянках! Можливо не всі палії сидять в соціальних мережах, тому нехай донесуть батьки дітям, діти - батькам, дідусям і бабусям про заборону спалювання залишків сухої рослинності!

Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до крупномасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню при цьому надзвичайно висока, а локалізовувати такі пожежі на відкритих територіях дуже складно.

Часто-густо пора випалювання залишків рослин припадає на час розмноження диких тварин та інших живих організмів. Після інтенсивного спалювання трави й інших речовин у місцях гніздування птахів, вони можуть надовго покинути цю місцевість. Загалом спалювання залишків рослин та жнивних залишків завдає непоправної шкоди здоров’ю населення.
Дим від вогнищ за туману може утворювати смог і надовго зависати у повітрі. Потрапляючи до легень, смог викликає суттєве погіршення стану здоров’я людини (і ось тут дуже часто всі жаліються на здоров'я).

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди. Унаслідок спалювання стається руйнування ґрунтового шару, оскільки вигоряють рослинні залишки, до складу яких входять ґрунтоутворюючі мікроорганізми. За нормальних умов, коли листя перегниває, у ґрунті утворюються поживні речовини, потрібні для подальшого розвитку рослин. А зола, що утворюється при згорянні не відноситься до ефективних удобрювачів ґрунту. Більше того, щорічне спалювання листя спричинює виснаження ґрунтів й, відповідно, призводить до зниження врожайності.

Разом з цим, випалювання сухостою на природних ділянках призводить до знищення насіння і коріння рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів, а іноді, також і верхні частини їхнього коріння. При спалюванні трави на присадибних ділянках й на покосах виникає загроза перекидання вогню на інші ділянки. Таким чином, утворюються передумови для виникнення лісових пожеж і загроза загорянь житлових будинків!!!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь