РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ: «НІ!» сосискам, цукру та солі. Як змінюється шкільне меню з новим санітарним регламентом в Україні
В Україні почали змінювати шкільне харчування. Оновлене меню має з’явитися в усіх навчальних закладах.
1 січня набув чинності санітарний регламент для шкіл, який корегує й харчування. МОЗ розробило даний регламент, в якому, серед іншого, передбачено, які продукти дозволені для приготування шкільних обідів, а які заборонили через їхню шкідливість.
Відтепер у навчальні заклади «очистяться» від некорисних чіпсів, сухариків, енергетичних і газованих напоїв, кави, ковбаси, сосисок, рибних консерв тощо. Натомість у шкільному меню має бути більше м’яса, риби, молочних продуктів і фруктів. Шкільне харчування має стати більш здоровим і різноманітним.
Сучасні стандарти врегульовують питання організації харчування дітей з особливими потребами: якщо дитина має певні дієтичні потреби і принесе про це довідку від сімейного лікаря, то адміністрація школи зобов’язана забезпечити цю дитину окремим харчуванням.
Стежитиме за виконанням нових санітарних правил Держпродспоживслужба, але до контролю закликають долучатися і батьків. Голова служби Владислава Магалецька наголошує: «Держпродспоживслужба буде приділяти посилену увагу дотриманню цих та інших норм санітарного регламенту. Але ми не всесильні і не всевидящі. Тож про всі порушення прошу інформувати на нашу «гарячу лінію»: (044) 364 77 80. Пам’ятаємо: немає нічого ціннішого за здоров’я наших дітей! І тут немає бути ніяких компромісів!».
З повагою Долинський районний відділ
Головного управління Держпродспоживслужби
в Івано-Франківській області
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)