Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №646-20/2022 «Про затвердження Програми «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»»

Кількість переглядів: 34
Скликання: 8 скликання
Сесія: 20 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 23.12.2022
Номер документу: 646-20/2022
Назва документу: Про затвердження Програми «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»
Прикріплені файли:
  1. №646-20.2022 від 23.12.2022р. Про затвердження Програми «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицьк (0.06 МБ)


ВИТВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

КАЛУСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

двадцята сесія

 

РІШЕННЯ

 

23 грудня 2022 року                                     с. Витвиця                                               №646-20/2022

 

Про затвердження Програми «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»

 

Розглянувши звернення, щодо надання матеріальної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території Витвицької громади та отримують гемодіаліз, враховуючи звернення головного лікаря КНП «Амбулаторія ЗПСМ Витвицької ТГ» Мацук Х. М., відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись статтею 91 Бюджетного кодексу України та враховуючи життєву необхідність отримання хворими з хронічною нирковою недостатністю курсів гемодіалізу, сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

 

1.         Затвердити Програму «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки» (далі - Програма), що додається.

2.         Фінансовому відділу Витвицької сільської ради при формуванні сільського бюджету на наступні бюджетні періоди, виходячи з можливостей його дохідної частини, передбачати кошти на реалізацію заходів Програми.

3.         Координацію роботи та узагальнення інформації по виконанню Програми покласти на головного спеціаліста з питань соціального захисту населення та дітей.

4.         Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету, майна, власності, підприємництва, соціально-економічного розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва (Віктор ДАНИЛІВ).

 

 

Витвицький сільський голова

територіальної громади                                                                           Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення сільської ради

№646-20/2022 від 23.12.2022 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

«Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Витвиця

1. Паспорт програми

«Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»

 

1.

Ініціатор розроблення програми

Витвицька сільська рада

2.

Розробник програми

Витвицька сільська рада

3.

Відповідальний виконавець програми

Витвицька сільська рада

4.

Учасники програми

Витвицька сільська рада

Фінансовий відділ Витвицької сільської ради

КНП «Амбулаторія ЗПСМ Витвицької сільської ради ТГ»

5.

Термін реалізації програми

2023-2025 роки

6.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми

Бюджет Витвицької сільської громади

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми:

всього –  27 000 грн.

2023 рік – 9 000 грн.

2024 рік – 9 000 грн.

2025 рік – 9 000 грн.

 

2. Загальні положення

Програма «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки» (далі Програма) розроблена у межах норм Конституції України, законів України, Указів Президента України, постанов, розпоряджень Кабінету Міністрів України, відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

На території Витвицької громади станом на 01.12.2022 року проживає 1 хворий з хронічною нирковою недостатністю який проходить гемодіаліз у сателітному центрі нефрології та діалізу КНП «Долинська багатопрофільна лікарня». Хворий за станом здоров’я змушений пожиттєво тричі на тиждень проходити процедуру гемодіалізу (підключення до апарату штучної нирки). У результаті він втрачає можливість забезпечити собі повноцінне життя у суспільстві, що значною мірою позначається як на моральній, так і на матеріальній сторонах його життєдіяльності.

Даною Програмою передбачається надання щомісячної адресної допомоги кожному хворому з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької та проходять гемодіаліз.

3. Мета Програми

Основною метою Програми є забезпечення виконання завдань органів влади в частині соціального захисту населення, підвищення рівня соціальної захищеності громадян Витвицької громади, хворих на хронічну ниркову недостатність, які проходять гемодіаліз.

 

4. Процедура призначення щомісячної адресної допомоги

За призначенням щомісячної адресної допомоги хворі з хронічною нирковою недостатністю, які проходять гемодіаліз, звертаються до Витвицької сільської ради з відповідною заявою, на основі якої формується справа хворого з хронічною нирковою недостатністю, що претендує на таку допомогу, до якої додають наступні документи:

  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності;
  • довідка щодо підтвердження необхідності в проходженні особою гемодіалізу.
  • довідка з банку (рахунок).

Виплата проводиться безпосередньо хворому або уповноваженій ним особі за довіреністю, що оформлена в установленому порядку.

 

5. Фінансове забезпечення

Фінансове забезпечення Програми здійснюється в межах видатків передбачених в сільському бюджеті територіальної громади.

Зміни до Програми будуть вноситися за зверненнями громадян з відповідними документами, та фінансуватися в межах фонду бюджетних призначень.

 

6. Очікувані результати

Реалізація Програми дасть змогу покращити матеріальний стан хворих для своєчасного проходження курсів гемодіалізу і збільшить тривалість та якість їх життя.

 

7. Контроль та координація за виконанням Програми

Контроль за виконанням даної Програми покладено на головного спеціаліста  з питань соціального захисту населення та дітей Витвицької сільської ради.

Координатором програм є постійні комісії Витвицької сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, майна, власності, підприємництва, соціально-економічного розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва (Віктор ДАНИЛІВ) та з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, національного і духовного відродження, туризму, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики та регламенту (Іван ЮСИП).

 

 

Головний лікар

КНП «Амбулаторія ЗПСМ

Витвицької сільської ради»                                                                          Христина  МАЦУК

 

Додаток

до Програми «Про надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз на 2023-2025 роки»

 

Заходи по виконанню програми

 

№ з/п

Перелік заходів програми

Термін виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Орієнтовані обсяги фінансування

Очікуваний результат

Всього

2023

2024

2025

1.

Створення та підтримка в актуальному стані бази даних осіб з хронічною нирковою недостатністю, які проживають у населених пунктах Витвицької громади, та отримують гемодіаліз. Проведення роз’яснювальної роботи щодо можливості отримання щомісячної адресної допомоги.

Постійно

Витвицька сільська рада

КНП «Амбулаторія ЗПСМ Витвицької сільської ради ТГ»

Вкладень коштів не потребує

 

 

 

 

Забезпечення своєчасного та систематичного проходження курсів гемодіалізу хворими.

2.

Передбачення в бюджеті та виділення коштів для надання щомісячної адресної допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проходять гемодіаліз

При формуванні та уточненні бюджету

Фінансовий відділ Витвицької сільської ради

Вкладень коштів не потребує

 

 

 

 

Забезпечення своєчасного та систематичного проходження курсів гемодіалізу

3.

Обробка документів, що підтверджують проходження гемодіалізу, видача відповідних довідок.

Щоквартально

КНП «Амбулаторія ЗПСМ Витвицької сільської ради ТГ»

Вкладень коштів не потребує

 

 

 

 

Забезпечення своєчасного та систематичного проходження курсів гемодіалізу

4.

Забезпечення своєчасного перерахунку коштів особам, які отримують гемодіаліз

Щомісячно

Фінансовий відділ Витвицької сільської ради

Витвицька сільська рада

Вкладень коштів не потребує

 

 

 

 

Забезпечення своєчасного та систематичного проходження курсів гемодіалізу

5.

Надання щомісячної адресної допомоги особам, які проживають у населених пунктах Витвицької громади та проходять гемодіаліз в розмірі 750 грн.

Щомісячно

Фінансовий відділ Витвицької сільської ради

Витвицька сільська рада

Сільський бюджет

27 000 грн.

9 000 грн.

9 000 грн.

9 000 грн.

Покращення матеріального стану хворих

 

 

Головний лікар

КНП «Амбулаторія ЗПСМ

Витвицької сільської ради»                                                                                                                                                             Христина  МАЦУК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь