Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №645-20/2022 «Про Програму безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ на 2023 рік»

Кількість переглядів: 33
Скликання: 8 скликання
Сесія: 20 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 23.12.2022
Номер документу: 645-20/2022
Назва документу: Про Програму безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ на 2023 рік
Прикріплені файли:
  1. №645-20.2022 від 23.12.2022р. Про Програму безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ на 2022 рік (0.06 МБ)


ВИТВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

КАЛУСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

двадцята сесія

 

РІШЕННЯ

 

23 грудня 2022 року                                     с. Витвиця                                               №645-20/2022

 

Про Програму безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ на 2023 рік

 

На підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», керуючись Постановою Кабінету Міністрів України № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

 

1.         Затвердити Програму безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ, які зареєстровані у лікарів ЗПСМ КНП «Амбулаторії ЗПСМ Витвицької ТГ» на 2023 рік (далі – Програма), що додається.

2.         Фінансовому відділу Витвицької ТГ під час формування бюджету передбачити виділення коштів на виконання заходів Програми, виходячи із можливостей дохідної частини бюджету.

3.         Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування, фінансів, бюджету, майна, власності, підприємництва, соціально-економічного розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва (Віктор ДАНИЛІВ).

 

 

Витвицький сільський голова

територіальної громади                                                                        Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення сесії

від 23 грудня 2022 року №645-20/2022

 

Паспорт

Програми безоплатного та пільгового забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих груп населення Витвицької ТГ на 2023 рік

 

  1. Ініціатор розробленої Програми (замовник) – КНП «Амбулаторії ЗПСМ Витвицької ТГ»

 

  1. Розробник Програми                                 - КНП «Амбулаторії ЗПСМ Витвицької ТГ»

 

  1. Термін реалізації Програми                                                                               - 2023 рік

 

  1. Етапи фінансування Програми                                                                         - 2023 рік

 

  1. Обсяги фінансування Програми                                                        - 100,0 тис. грн.

(з них безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів - 100,0 та закупівля та повне забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну)

 

 

Роки

Обсяги фінансування

 

В т. ч. за джерелами фінансування

Всього

обласний бюджет

 місцевий

бюджет

інші джерела

2023 р.

В тому числі:

100,0

-

100,0

-

2023 р.

100,0

-

100,0

-

           

 

6. Очікувані результати виконання Програми:

Виконання Програми дасть змогу: забезпечити потреби пільгової категорії населення Витвицької ТГ в разі амбулаторного лікування у лікарів ЗПСМ КНП «Амбулаторії ЗПСМ Витвицької ТГ» медичними препаратами, що є життєво необхідними в тому числі відшкодування витрат по забезпеченню інсуліном інсулінозалежних хворих; покращення стану здоров’я, даних категорій населення; зменшення рівня захворювання та смертності.

 

7. Термін проведення звітності: в IV кварталі 2023 року на засіданні постійних комісій Витвицької сільської ради з питань планування, фінансів, бюджету, майна, власності, підприємництва, соціально-економічного розвитку, інвестицій, регуляторної діяльності, співробітництва між громадами та міжнародного співробітництва (Віктор ДАНИЛІВ) та з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, національного і духовного відродження, туризму, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики та регламенту (Іван ЮСИП).

 

 

 

 

Обґрунтування доцільності розроблення і прийняття

Програми медичного забезпечення хворих пільгової категорії населення у разі амбулаторного лікування на 2023 рік

 

1. Аналіз проблеми та обґрунтування необхідності її розв’язання

Право на охорону здоров’я є основним правом людини, закріпленим статтею 49 Конституції України. Надання медичної допомоги, яке включає доступність основних (життєво необхідних) лікарських засобів, є однією з головних передумов для реалізації цього права і відіграє провідну роль у галузі охорони здоров’я. Раціональне використання ефективних, безпечних, якісних та доступних за ціною препаратів дасть змогу значно покращити рівень надання первинної медико-санітарної допомоги населенню.

На жаль, на сьогоднішній день, категорії осіб, які підпадають під повне або часткове забезпечення державою лікарськими засобами, не отримують належної медичної допомоги. Це призводить до збільшення рівня захворюваності та смертності серед населення.

На обліку у КНП «Амбулаторії ЗПСМ Витвицької ТГ» знаходиться значна кількість хворих, які потребують безперервного медикаментозного забезпечення та згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» мають право на безплатний відпуск лікарських препаратів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

Безоплатно і на пільгових умовах відпускаються лікарські засоби, зазначені у переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, затвердженому Постановою Міністрів України від 5 вересня 1996 р. №1071 (ЗП України, 1996 р., №17, ст. 480), з урахуванням змін, які вносяться Міністерством охорони здоров’я за погодженням з Міністерством фінансів.

 

2. Мета Програми

Метою програми є вирішення питань щодо: створення умов для реалізації конституційного права найбільш вразливих верств населення на соціальний захист та здоров’я шляхом забезпечення доступності гарантованих  обсягів життєво необхідних лікарських засобів для збереження їх життя та здоров’я; покращення надання медичної допомоги хворим пільгових категорій, що знаходяться на амбулаторному лікуванні; профілактика і зниження рівня захворюваності, інвалідності і передчасної смертності населення району; підвищення якості та вдосконалення системи надання первинної медичної допомоги; забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

 

3. Основні завданнями Програми

Основним завданням Програми є: забезпечення пільгових категорій населення, що потребують амбулаторного медичного лікування, безоплатним чи пільговим відпуском лікарських засобів за рецептом лікаря ЗПСМ та педіатра в тому числі відшкодування витрат по забезпеченню інсуліном інсулінозалежних хворих ; покращення стану здоров’я, даних категорій населення; поліпшення стану здоров’я пільгових категорій населення.

 

4. Очікувані результати виконання Програми

Виконання Програми дасть змогу: забезпечити потреби пільгової категорії населення району в разі амбулаторного лікування медичними препаратами, що є життєво необхідними, в тому числі відшкодування витрат по забезпеченню інсуліном інсулінозалежних хворих; покращення стану здоров’я, даних категорій населення; зменшення рівня захворювання та смертності.

 

5. Фінансове забезпечення виконання  Програми

Фінансування заходів здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів районного бюджету, сільських бюджетів, а також коштів благодійних організацій та інших джерел, не заборонених законодавством.

 

 

6. Перелік

заходів, обсяги та джерела фінансування Програми медичного забезпечення хворих пільгової категорії населення

Витвицької ТГ у разі амбулаторного лікування на 2023 рік

 

з/п

Найменування

заходу

Виконавець

Термін

виконання

Орієнтовані обсяги фінансування

Очікувані

результати

роки

всього

в т. ч. за джерелами фінансування

обласний

бюджет

місцевий

бюджет

інші

джерела

1.

Фінансування по програмі доступні ліки на безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів

Витвицька сільська рада ТГ

2023

рік

2023 р.

100,0

-

100,0

-

Виконання Програми дасть змогу: забезпечити потреби пільгової категорії населення району в разі амбулаторного лікування медичними препаратами, що є життєво необхідними;

покращення стану здоров’я, даних категорій населення;  зменшення рівня захворювання та смертності.

                     

 

                                                                                                                                                                                  Затверджено рішенням сесії Витвицької

сільської ради

                                                                                                                                                                                  від 23 грудня 2022 року №645-20/2022

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь