Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сесії №589-17/2022 «Про гаряче харчування у закладах освіти Витвицької сільської територіальної громади в 2022-2023 навчальному році»

Кількість переглядів: 69
Скликання: 8 скликання
Сесія: 17 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 31.08.2022
Номер документу: 589-17/2022
Назва документу: Про гаряче харчування у закладах освіти Витвицької сільської територіальної громади в 2022-2023 навчальному році
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.05 МБ)


ВИТВИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

КАЛУСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

восьме скликання

сімнадцята сесія

 

 

РІШЕННЯ

 

31 серпня 2022 року                                    с. Витвиця                                            №589-17/2022

 

Про гаряче харчування у закладах освіти Витвицької сільської територіальної громади в 2022-2023 навчальному році

 

На виконання ч.2 п.3 ст.56 Закону України «Про освіту», ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», постанов КМУ від 26.08.2002 № 1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів», від 22.11.2004р. № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», від 02.02.2011р. №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), розпорядження КМУ від 07.11.2012р. № 865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», п. п. 2.1., 2.2. розділу 2 Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 № 667 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 6 грудня 2002 за № 953/7241, Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров`я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» та з метою забезпечення повноцінного, якісного харчування учнів і дітей дошкільного віку, сільська рада

В И Р І Ш И Л А:

1.         Встановити у 2022-2023 навчальному році вартість харчування в закладах загальної середньої освіти в сумі 20 грн. на день.

2.         Забезпечити безкоштовним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей учасників бойових дій, дітей тимчасово переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за кошти місцевого бюджету.

3.         Дітей, які не відносяться до пільгових категорій харчувати за кошти батьків.

4.         Встановити у 2022-2023 вартість харчування однієї дитини на день в закладах дошкільної освіти Витвицької сільської ради територіальної громади: група для дітей віком від трьох до чотирьох років -24 грн. на день та група для дітей віком від чотирьох (трьох) до шести (семи) років - 30 грн. на день.

5.         Встановити батьківську плату в розмірі 100 відсотків встановленої вартості харчування за фактичним відвідуванням дітей.

6.         Забезпечити безкоштовним гарячим харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей учасників АТО, дітей учасників бойових дій, дітей тимчасово переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» за кошти місцевого бюджету.

7.         Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію мандатну, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту, національного і духовного відродження, туризму, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики та регламенту (Іван ЮСИП).

 

 

Витвицький сільський голова

територіальної громади                                                                        Василь ІЛЬНИЦЬКИЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь