Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! У другій половині вересня 2024 року на території Долинської, Вигодської, Витвицької ТГ буде проводитись пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 05.09.2024 12:10
Кількість переглядів: 30

  З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні фахівці Держпродспоживслужби виконують комплекс антирабічних ветеринарно – санітарних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію захворювання і передбачає вакцинацію диких тварин.

         Досвід боротьби зі сказом в дикій фауні показує – лише пероральна вакцинація гарантує створення імунного фону в диких м’ясоїдних тварин.

         Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

          Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

           Приманки з вакциною розповсюджуються шляхом наземного розподілу на узліссях, узбіччі доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах – на перехрестях доріг, на території вирубок.

НАГАДУЄМО!!! Приманка з вакциною, яка розповсюджується, є безпечною для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку та запахом м'ясокісткового борошна.

ПРОХАННЯ ДО ЖИТЕЛІВ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: при виявленні подібних приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь