Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кашлюк

Дата: 06.08.2024 16:39
Кількість переглядів: 65

Знову до школи! Ось і настав останній місяць літа і батьки починають готувати своїх дітей до школи, купляючи все необхідне. Однак, рекомендуємо подбати ще й про здоров’я дитини, а саме – вберегти від можливого зараження вакцинокерованими інфекціями,зокрема кашлюку. Саме таким інфекціям можна запобігти тільки отримавши всі курси вакцинації згідно віку та календаря профілактичних щеплень.

Впродовж останніх 5-ти  років не реєструвались захворювання на кашлюк, однак в поточному році вже зареєстровано 34 випадки! З них основна частина захворювань припадає на дітей, які відвідують організовані колективи. В більшості це діти, які не мають жодного щеплення або не отримали всіх доз вакцини згідно віку. Серед них 21 випадок лабораторно підтверджений.

На виконання рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 червня 2024 року «Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні»  розпочато імунізацію населення проти кашлюку, дифтерії та правцю дітей та дорослих , які невакциновані або пропустили   планову   імунізацію  вищевказаних  захворювань. В рамках проведення додаткових заходів імунізації щеплення АКДП мають отримати діти від  до 6 років 11 місяці 29 днів, АДП діти віком від 6 років до 6 років 11 місяці 29 днів та АДП-М особи від 7 років та дорослі з ревакцинацією кожні 10 років.

Перебіг захворювання на кашлюк у дітей, які отримали три дози вакцини та більше, як правило, легкий та без ускладнень, і здебільшого може перебігати у вигляді бронхіту без типового спазматичного кашлю.

Пам’ятайте: попередження інфекцій – найкраща стратегія їхнього подолання.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я  своїх рідних!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь