Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцинація

Дата: 26.07.2024 12:55
Кількість переглядів: 39

Вакцинація — завжди найкращий варіант для профілактики інфекційних захворювань, адже вона попереджає захворювання, або запобігає  тяжкому перебігу хвороби і появи ускладнень .

Якщо ваша дитина перехворіє інфекційним захворюванням, у неї, певна річ, сформується імунітет проти цього захворювання. Однак не завжди перебіг хвороби  є легким, а може викликати ускладнення такі як, параліч після поліомієліту, ураження серця при дифтерії, рак печінки через гепатит В, енцефаліт внаслідок кору.

 Отже ризик ускладнень після інфекційної хвороби набагато вищий, аніж ризик небажаних проявів після вакцинації.

Кожна країна створює власний календар імунізації, враховуючи епідеміологічну ситуацію.  Якщо ризик спалаху певної хвороби в країні невисокий, від неї можуть щеплювати лише окремі групи ризику. В нашій країні передбачено  обов’язковим і безоплатним  щепленням  для дітей та дорослих від 10 інфекційних захворювань: туберкульозу, кашлюку, дифтерії, правцю, поліомієліту, гемофільної інфекції, гепатиту В, кору, краснухи, паротиту.

Рекомендовані щеплення – не менш важливі, не шкідливі  і точно не зайві, але ними держава не забезпечує населення безкоштовно . Тому вакцини проти ротавірусної, менінгококової та пневмококової інфекції, а також проти гепатиту А та вітряної віспи , грипу батьки можуть придбати за власні кошти.

Якщо з будь-яких причин графік вакцинації порушено сімейний лікар  розробить індивідуальний план щеплень. Із цим не варто зволікати, адже  збудники інфекційних захворюваннь, яким можна запобігти профілактичним щепленням навколо нас. А коли  у Вас є занепокоєння щодо проведення щеплень, Вам  варто також звернутися до свого сімейного лікаря. Перед кожною вакцинацією він розповість про дію конкретної вакцини, можливі реакції організму і що робити, якщо у  Вас чи у дитини після щеплення підніметься температура чи болітиме місце уколу. Варто пам’ятати, що серйозні реакції на введення вакцини (наприклад, анафілактичний шок) відбуваються миттєво після щеплення та є надзвичайно рідкісними. Зазвичай вони проявляються приблизно протягом 15 хвилин після введення вакцини, тому Ви повинні залишитися у медичному закладі протягом цього часу.

Пам’ятайте, ми живемо в унікальний час, коли можемо дати своїм дітям і близьким надійний захист від небезпечних інфекцій, і нехтувати такою можливістю було б нерозумно!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь