Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В умовах війни інфекції не сплять!

Дата: 12.07.2024 10:47
Кількість переглядів: 40

Враховуючи протягом останніх десяти років показники охоплення щепленням  проти кашлюка, дифтерії правця відповідно до Календаря профілактичних щеплень в Україні є недостатніми для забезпечення епідемічного благополуччя. Відсутність щеплень у дітей проти кашлюку стало причиною зростання  захворюваності за останні півроку. Також існує ймовірність зростання захворюваності на дифтерію та правець, оскільки профілактичними щепленнями охоплено низький відсоток як дорослого так і дитячого населення, що може послужити  причиною виникнення спалахів дифтерії та розповсюдженню цієї інфекції.
Дифтерія-це небезпечна інфекція, яка характеризується загальною інтоксикацією, фібринозним запаленням ротоглотки, дихальних шляхів та розвитком тяжких ускладнень як міокардит, неврити, круп.
Джерелом інфекції є людина хвора на дифтерію або носій. Варто, зазначити, що людина може поширювати збудник дифтерії, не маючи жодних клінічних ознак. А ризики інфікування зростають під час перебування у приміщенні великої кількості людей разом.
Остання епідемія дифтерії в Україні розпочалася на початку 90 років. В 91-му році захворюваність збільшилась в 10 разів і впродовж 5 років трималась на високому рівні, кількість хворих значно зменшилась після проведення масових щеплень.
То ж вкотре наголошуємо, що вакцинація –це єдиний метод профілактики дифтерії. А ваша дитина разом з вакцинацією проти дифтерії  може отримати захист ще і від правцю, кашлюку.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь