Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Яку воду краще пити в спеку

Дата: 10.07.2024 13:55
Кількість переглядів: 145

З першими днями липня  прийшла  спека: показники термометрів сягають  30-31 градус, і в голові у людей одне бажання – попити. Та не всі напої однаково корисні та спроможні ефективно втамувати спрагу. Найкраще підійде, звісно, вода. Кількість випитої простої води в день має бути не менше 2 л, а влітку до цієї цифри можна додати ще 0.5-1л. Температура води повинна бути не нижче 7-15 градусів. Саме така вода найкраще втамовує спрагу.

Для урізноманітнення смаків у воду можна додати фрукти чи трави або ж заварити зелений чай і вживати його теплим чи з льодом. Виготовлений власноруч натуральний квас, лимонад, узвар, компот, морс або фреш відмінно врятують у літню спеку.

Дуже корисні влітку і кисломолочні напої: кефір, айран, ряжанка, йогурти. Вони не тільки допомагають впоратися зі спрагою, але і надають корисний вплив на роботу органів травлення. До того ж, випиваючи на ніч склянку кисломолочного напою, ви запобігає появі ранкових набряків, що є частою реакцією організму на спеку.

А от від вживання магазинних газованих лимонадів та квасу з великим вмістом цукру бажано утриматись, вони не тільки не втамують спрагу, а й спровокують ще сильнішу. Також не слід зловживати кавою та міцним чаєм, через їх сечогінну дію потреба у рідині тільки збільшиться.

Від споживання алкоголю й, зокрема, пива, в спеку взагалі краще відмовитись.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь