Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безпека у перукарнях та салонах краси

Дата: 06.03.2024 15:27
Кількість переглядів: 48

У салонах краси щодня використовуються інструменти, які безпосередньо контактують зі шкірою відвідувачів (іноді навіть з кров'ю) і можуть бути «переносниками» великої кількості патогенних мікроорганізмів (вірусів, бактерій або грибів). Це може бути як банальна грибкова інфекція, так і ВІЛ чи гепатит.  Саме тому дезінфекція та стерилізація інструментів у салоні краси повинні виконуватися з усією ретельністю і  у жодному разі не можна нехтувати ними. Вони повинні виконуватися регулярно, у суворій відповідності до інструкції, з виконанням усіх етапів. Обов'язково потрібно застосовувати надійний засіб для дезинфекції інструментів  та поверхонь.

Стерилізація та дезінфекція у салоні – це різні, проте взаємодоповнюючі процедури. Про це мають знати і майстри та їхні клієнти.

Якість стерилізації інструментів у салонах та перукарнях потрібно регулярно перевіряти. Для цього проводиться  лабораторний контроль.

Лікарі Долинського відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» допомагають визначити, чи є ваші інструменти на 100% стерильними. Лабораторний контроль стерильності інструментів потрібно проводити хоча б  раз на 6 місяців, або за бажанням майстра чи салону.

Під час обробки інструментів майстри працюють з невидимою загрозою. При цьому навіть незначне недотримання правил обробки інструменту може призвести до загрози інфікування - і клієнта, і майстра.

Навіть якщо ви впевнені у якості засобів і приладів, якими ви користуєтеся, перевірка є обов’язковою. Тільки вона покаже, чи якісно ви обробляєте інструменти. Якщо результати перевірки не покажуть стерильність, ви зможете вчасно ліквідувати загрозу здоров’ю працівників та клієнтів.  

Отож, щоб ваш б'юті-салон користувався популярністю у відвідувачів, необхідно дбати про підтримку чистоти в ньому, про якісне знезараження всіх поверхонь, а також інструментів. Для дезінфекції та стерилізації необхідно використовувати тільки засоби від надійних виробників, які відповідають усім стандартам і мають необхідні сертифікати. А проконтролювати чи все правильно Ви робите - ми Вам допоможемо!

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь