Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кір

Дата: 03.11.2023 11:48
Кількість переглядів: 64

Традиційно кір прийнято вважати «дитячою інфекцією», але це твердження не є правильним, так як хворіють не тільки діти, а й дорослі. Люди старшого віку переносять дане захворювання вкрай важко і часто помирають від ускладнень.
      Кір ― одне з найпоширеніших інфекційних захворювань, збудник якого постійно циркулює в людській популяції.  Зростання захворюваності на кір пов’язане з циклічністю хвороби, що обумовлює підвищення захворюваності приблизно раз на 6 років.
     
Причиною поширення кору в Україні вважають низький рівень охоплення вакцинацією. Щоб зупинити поширення хвороби потрібно, щоб 95% людей мали імунітет.
      Хочемо нагадати, що «наздоганяюча» catch-up кампанія з вакцинації проти кору, краснухи та епідемічного паротиту досі триває. В Україні використовується комплексна вакцина проти кору, паротиту, краснухи (КПК) – як в приватних, так і в державних медичних установах. Вакцина сертифікована і відповідає всім міжнародним стандартам. Перевіряється кожна партія вакцини, тому неякісну зустріти неможливо. Тому ви можете вберегти здоров‘я Вашої дитини провівши їй щеплення проти даної недуги!!!
      Нагадуємо, що перше щеплення вводиться у віці 12 місяців, бо до цього віку дитина зазвичай втрачає захисні материнські антитіла, отримані під час вагітності. Друге щеплення вводиться у віці 6 років, бо це час вступу до школи (або підготовки до школи). Якщо людина отримала дві вакцини, то ефективність становить близько 97-99%, якщо ж доза була тільки одна – приблизно 85-90%. Стійкий імунітет після введення щеплення від кору починає вироблятися через три-чотири тижні у дорослих і через два-три тижні у дітей.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь