Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Скажи інсульту - ні

Дата: 25.10.2023 09:55
Кількість переглядів: 82

Мало хто знає, що інсульт забирає не менше життів, ніж аварії і нещасні випадки. Статистика смертності стверджує – саме в результаті інсульту в мирний час гине кожен другий або третій чоловік. Це означає, що ступінь ризику дуже великий для кожного з нас.

          Передбачити інсульт неможливо, але зменшити ризик його виникнення можна. Для цього потрібно контролювати свій артеріальний тиск, рівень холестерину в крові, відмовитись від тютюнокуріння та вживання алкоголю,  дотримуватись основних принципів здорового харчування (зменшити вживання цукру та тваринних жирів, вживати більше овочів та фруктів), а також вести рухливий спосіб життя.

         Інсульт вимагає багато мужності від хворого і багато терпіння і любові від його близьких. Бо інсульт, або гостре порушення мозкового кровообігу - саме грізне захворювання судин головного мозку. Для нього характерне виникнення рухових, поведінкових, розумових, емоційних та інших розладів, що порушують нормальну життєдіяльність хворого. 

         Термінове розпізнавання ознак інсульту та звернення за кваліфікованою медичною допомогою впродовж 3-6 годин від його початку дозволить зберегти життя хворого та попередити розвиток важких наслідків.

        Симптоми, які  можуть свідчити про ознаки інсульту - це раптова м’язова слабкість, оніміння чи поколювання в ділянці обличчя, руки, ноги чи однієї половини тулуба, раптове ускладнення при розмові або розумінні мови, раптова повна або часткова втрата зору на одне чи обидва ока, надзвичайно сильний головний біль, втрата рівноваги, запаморочення, блювота у поєднанні з іншими симптомами.

         Дуже важливо знати ворога в обличчя. Це допоможе з’ясувати, в якій мірі небезпека відноситься до Вас -  і встигнути вжити заходів, щоб уникнути її.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь