Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи корисно пити дистильовану воду?

Дата: 27.07.2023 11:27
Кількість переглядів: 3102

Дистильована вода – очищена вода, без зайвих домішок. Оскільки дистильована вода практично позбавлена мінеральних солей та мікроелементів, вона служить відмінним розчинником, але саме це робить її непридатною для пиття. Адже мінеральні солі і мікроелементи є незамінними компонентами живлення, необхідними для нормального функціонування організму людини. При постійному вживанні дистильованої води можливий діурез і порушення роботи нирок. Крім того, порушується сольовий баланс в організмі.

Дистильована вода, отримана за рахунок очищення у спеціальних апаратах – дистиляторах,  є складником більшості косметичних засобів (60-90%). Її використовують для змішування всіх інших компонентів до отримання необхідної консистенції. У медицині дистильовану воду застосовують для приготування фізрозчину, розчину глюкози і безлічі водних розчинів антибіотиків. У побуті дистилят використовується для заправки прасок, пароочисників і пилососів. Дистилят застосовується для приготування електроліту в акумуляторах.

Ученими різних країн у різний час встановлено, що чим м`якша вода, тобто чим менше в ній мікроелементів і мінеральних солей, тим вищий ризик виникнення у людей серцево-судинних захворювань, головним чином ішемічної хвороби серця і артеріальної гіпертонії. І навпаки, у тих, хто живе в районах, де вода жорстка, показники діяльності серцево-судинної системи кращі: нижчий артеріальний тиск і рівень холестерину в крові, менша частота скорочень серця у спокої. Фахівці дійшли висновку, що і захворюваність карієсом теж багато в чому обумовлюється низькою концентрацією мінеральних речовин і мікроелементів у воді, особливо кальцію, фтору, магнію, калію і літію.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь